Terveys

Hyvällä mielellä

Timo/ Viikko meni taas nopeasti ja liikunnassa pysyin hyvin mukana. Ruokailussa kasviksia, hedelmiä ja marjoja on tullut käytettyä. Ruokavalion kokonaisuuteen on panostettu ja ei tarvii silloin mitään ravintolisiä. On hienoa, että kalaa ja varsinkin Alvajärven kuhaa on saatu ruokapöytään. Olin ajatellut jo siirtyä kokeilemaan pyöräilyä, mutta ilmat taas kylmenivät ja täytyy tehdä kävelylenkkejä. Luin noita uusia ravitsemussuosituksia, jotka korostavat maltillista suolan saantia ja kasvi- ja kalaperäsitä perusruokaa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...