Terveys

Kuin vuoristoradalla

Vuokko/Viime viikko meni ainakin kuntoremontin kannalta todella hyvillä mielin perjantai-iltapäivään asti. Työnteon lomassa porkkanoita popsittuani iski alkuillasta ruokapöydässä ahmimisvimma. Täysjyvärukiista tehtyä näkkäriä meni monta palasta oivariinin ja makkarakeiton kera. Illalla oli olo sitten tosi ahdistava. Väsyttikin niin, etten edes koiraa jaksanut lenkille viedä.

Lauantaiaamuna nousin vaa’alle pahoin aavistuksin, mutta yllätyin iloisesti. Paino oli edelleen laskusuunnassa. Siivoilun ja pyykkäyksen jälkeen teimme Emma-koiran kanssa tunnin lenkin. Ruokalistalla oli edelleen makkarakeittoa, jota popsin oivariininäkkärin, kurkun ja tomaattien kera. Naistenpäivää juhlistin jäätelöllä ja lähes rasvattomalla ja kokonaan vehnättömällä rahkapiirakalla. Sunnuntaina tuli sitten ulkoilua ja liikuntaa kolmen tunnin verran. Lihakeittokin maistui, mutta näkkäriä jo säännöstelin. Illalla oli kuitenkin jotenkin täyden tuntuinen olo.

Maanantaiaamuna puolen tunnin kävelylenkin jälkeen tuli sitten iso pettymys. Paino oli kahden vuorokauden aikana noussut peräti 700 grammaa! Nipinnapin edelleen kuitenkin ollaan viitosella alkavassa lukemassa, jonka tulin yhdeksi tavoitteeksi asettaneeksi. Liian suurten ruoka-annosten lisäksi luulen suunnanvaihdoksen syyksi myös sen, että vettä tuli viime viikolla juotua aika vähän. Kultapiisku-uutekuuri päättyi tiistaina, joten en ole enää aamuisin täyttänyt 1,5 litran vesipulloa valmiiksi. Näkyy olevan niin, että ilman esillä olevaa päiväannosta veden juonti unohtuu.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...