Terveys

Onnea on pohjelihakset

Vuokko/Toivomani työteho antaa odottaa itseään –  pitkää päivää kyllä on tehty, mutta  kumminkaan ihmeempää näkyvää aikaiseksi saamatta.  Uusi hiirikään ei auttanut. Mitenkähän tukossa mahtaisinkaan olla, ellen pääsisi aloittamaan aamuani lenkillä? Tänäkin aamuna kuuden jälkeen aurinko oli jo korkealla ja keli mitä parhain, taannoisista kauheista rapakoista ei tietoakaan.

Ruokapöydässä tiukasta keveilystä puikahtelu näkyy vaihtelevina puntarin lukemina, mutta miinus kuuden kilon huitteissa on menty viimeiset pari viikkoa. Sehän on kaksi kiloa alkuperäistä tavoitetta parempi, mutta vielä kilon verran haluaisin pois. Tuskin se missään näkyisi, mutta varmaan kyllä tuntuisi. Sydänliiton painoindeksitaulukkoaa täytellessäni sain vastaukseksi, että vielä olisi pari kiloa hyvä pudottaa. Valmistaudun kuitenkin jo suosiolla liittymään ikäisteni eli yli kuusikymppisten kerhoon, siellä kun minut jo nyt luokitellaan normaalipainoiseksi.

Hauska oli  huomata, että vaikka olenkin aina harrastanut jossain määrin kuntoliikuntaa, olen vasta tämän talven aikana saanut oikeat pohjelihakset! Kun vielä jatkan päivittäistä kyykyttelytreeniä, saattaa lihasta syntyä ahterinkin puolelle. Eli tässäpä syy vähentää puntarilukemien tuijottelua, eikös lihas nimittäin paina enemmän kuin läski? Treeniin sain potkua myös työkaverin muistutuksesta, että mitä paremmassa kunnossa lihakset ovat, sitä enemmän kaloreita liikkuessa kuluu.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...