Terveys

Parin viikon loppurutistus

Timo/ Nyt sitten on vielä pari viikkoa aikaa päästä asetettuun tavoitteeseen. Mennyt viikko oli säiden puolesta otollinen liikunnalle ja siihen on aktiivisuutta riittänyt. Siitä saa tuplahyödyn, kun ei tee niin mieli ruokaa, mutta samalla kuluu energiaa. Jos kevät tulee näin nopeasti saa kohta alkaa huoltaa pyörää liikenteeseen. Verensokeriarvot ja verenpaine on tämän kuurin aikana parantuneet. Tuli tuossa yhtenä aamuna hyvä huudahdus yhdeltä ihmiseltä, että monetko lenkkarit olet jo kuluttanut kun olet usein lenkillä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...