Blogit

Prinsessa-ainesta(ko?)

Saduissa prinsessat ovat jatkuvasti kauniita, taitavia monissa asioissa, heidän huoneensa ovat siistit ja jos jonkun kanssa riidellään, se sovitaan pian kaunein sanoin.

Koko elämäni olen ollut eräänlaisessa prinsessa-asemassa; perheen nuorin ja ainoa tyttö ja nyt hieman vanhennuttuani saan poikaystävältäni kohtelua, joka saa minut tuntemaan itseni prinsessaksi.

Siihen ne yhtäläisyydet sitten satujen prinsessojen kanssa jäävätkin. Ensinnäkin, siistit huoneet. Ehkä oikeilla prinsessoilla on palvelijat jotka puunaavat huoneen joka nurkan, mutta oma huoneeni näyttää lähinnä siltä että lattia on vaatekaappi, meikkipöydällä on käynyt kissa tassuttelemassa useampaan kertaan ja työpöytä muistuttaa ennemminkin rojukasaa.

Ja sitten kauneus. Kuka nainen oikeasti näyttää jatkuvasti täydellisen kauniilta? Koen aina alemmuuskompleksia, kun katselen iki-ihania Disneyn piirrettyjä prinsessaelokuvia. Olkootkin piirrettyjä, niissä ihmiset ja varsinkin prinsessat ovat kauniita vaikka rääsyihin pukeutuneena. Miksei sama voisi päteä tosielämässä?

Taitavuus on määritelmänä hyvin erilainen ihmisestä riippuen, mutta taitava ihminen osaa esimerkiksi kirjoitttaa siististi. Omasta käsialastani voin sanoa sen verran, että ala-asteella jokaisen aineen lopussa luki ”Hyvä tarina, mutta tarkkaile käsialaa”.
Sen takia olen siirtynyt koneella kirjoittamiseen. Ei tarvitse omata prinsessalle ominaista kaunista ja kiekuraista käsialaa.

Riitely ja kauniit sanat, pyh. Koulusta väsyneenä ja kiireen takia nälkäisenä kauniit sanat ovat kaukana, ja kun tämä perheen kuopus ärtyneenä avaa suunsa, sieltä loikkii niin pieniä sammakoita kuin rupikonniakin. Sovitteluna toimii se, että hetken mökötettyäni jatkan normaalia kanssakäymistä.

Ei taida prinsessa olla tulevaisuuden ammattihaaveeni, en taida täyttää kriteerejä. Onneksi on paljon muitakin vaihtoehtoja…

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...