Terveys

Seesteinen olo

Marita/Pari viimeistä viikkoa olen jo löysäillyt dieettiä ja olikin iloinen yllätys, että paino on vielä puoli kiloa pudonnut. Nyt vaaka näytti 5,5 kiloa vähemmän kuin joulusyöpöttelyjen jälkeen. Olo on hyvä, kevyt ja seesteinenkin, sillä huomasin, että jotain herkkuakin voi välillä suuhunsa panna. Leipaisin vieraille tuhtia kääretorttua ja söin itsekin. Yksi päivä iski taas hirmuinen salmiakin himo ja melkein pussillisen vedin.

Helpointa on rajoittaa herkkujen syönti yhteen päivään ja palata taas terveelliseen ruokavalioon. Tässäpä minulle oppi numero yksi.

Tilasin huhtikuun alkupuolelle labratestit, jotka sitten osoittavat, onko ruokaremontti vaikuttanut veriarvoihin. Sehän oli yksi remontin päätavoite. Kerron tuloksista, kun aika koittaa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...