Terveys

Tasapainoilua

Marita/Terveisiä lomalta. Ei ole hiihdelty, enkä suunnannut edes Lappiin tyttären luo suksineni, sillä flunssa on tehnyt tuloaan. Paremminkin pitänyt löysässä hirressä. Heti loman alkaessa oli tosi väsähtänyt olo. Huilasin useamman päivän, popsin yliannoksia C-vitamiinia ja kokeilin kaikki kotikonstit. Ei ole iskenyt päälle. Lenkillekin eilen jo tohdin lähteä, mutta suunnittelemaani liikuntaviikkoa tästä ei nyt tullut. Uskon kuitenkin, että terveellisempi ruokavalio varmasti kampitti flunssan tuloa.

Puntarin lukemat ovat samat kuin viime viikolla, ja sehän oli tavoitekin. Heti kun tiukemmasta ruokavaliosta lipeää, vaakan viisari värähtää ylöspäin. On tämä tasapainoilua.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...