Terveys

Toimii sittenkin

Marita/Hätäinen luonne kun olen, en malta punnita itseäni vain kerran viikossa, vaan melkein joka päivä. Ja siinähän ei ole mitään järkeä! Paino nimittäin jämähtää yleensä  moneksi päiväksi samoihin lukemiin ja viikonlopun jälkeen humahtaa kerralla puoli kiloa alaspäin. Niin kävi nytkin. Puntarilla turhaan hyppimisestä tulee vain stressi.

Nyt viiden kilon tavoite on reilun puolen kilon päässä, joten on aika unohtaa vaaka. On näköjään luotettava siihen, että kun terveellistä ruokavaliota noudattaa, ja rajoittaa herkuttelun yhteen päivään viikossa, paino putoaa. Tästä kun ei hirmuisesti lipeä, niin eikös pudotetun painon pitäisi kaiken järjen mukaan pysyä poissakin? Se nimittäin on kaikkein vaikeinta. Nimimerkki kokemusta on.

Tsempparimme antamaa vinkkiä noudattaen en tuijota enää vaakaa, vaan kohennan lihaskuntoa. Liikuntamäärää en pysty juuri kasvattamaan, mutta tehoja toki voi nostaa.

 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...