Terveys
Tsemppiä ja kyykkytreeniä

Tsemppiä ja kyykkytreeniä

Vuokko/Mennyt viikko meni loppujenlopuksi huimasti paremmin kuin uskoinkaan. Olin juuri kotiutunut lomareissulta aterioiden suhteen vähän huonoakin omaatuntoa kantaen,  kun sitten sain lukea Maaselästä asiantuntijamme Marjon kommentit. Nyt siis voin hyvällä omallatunnolla tunnustaa, että junamatkallakin popsin muutakin kuin porkkanoita. Tosiaankin voi välillä herkutella, koskapa lomaviikon aikana painokin oli jumituksen jälkeen kääntynyt laskuun. Hip hurraa – nyt mennään jo viitosella alkavissa lukemissa!

Vaakaa on  tullut tiirailtua turhankin paljon.  Terveysremontin päätavoitehan itselläni oli kadonneen työtehon palautus. Jotain merkkejä siihenkin suuntaan olen itsessäni huomannut, ainakin mieli on korkeammalla. Ja lisää tsemppiä sain tehokkaalta lomatuuraajaltani, jonka huomasin kommentoineen tätä tavoitettani toteamalla, että työtehoon saattaa osuutensa olla myös koneeni hiirellä. Sen komentaminen kun vaatii normaalia enemmän energiaa.

Verenpaineetkin olivat eilen illalla ihan hyvissä lukemissa. Lupaavasti tämä meno jo alkaa näyttää uudelta elämäntavalta. Kokemustahan meikäläiselle näistä laihdutus- ja terveysprojekteista onkin kertynyt runsaasti, kuten tuo Salla-tyttäreni noin 15 vuotta sitten piirtämä tsemppausjulistekin kertoo.  Nyt se jälleen jääkaapin ovessa muistuttaa reippaan liikunnan merkityksestä.  Radiosta nappasin vielä kyykkäys- ja lankutushaasteet, joita yritän soveltaa päivittäin. Ensimmäisen kyykkytreenin jälkeisenä päivänä ei jalka kyllä lenkillä noussut läheskään noihin tyttären piirtämiin korkeuksiin.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...