Terveys

Onnistuminen on iloinen asia

Timo/ Kun tämä terveysprojekti aloitettiin ja minua kysyttiin siihen, niin mietin lähtemistäni mukaan, sillä muut toimivat lehden toimituksessa ja minä avustajana teen työt kotona. Oli hieno asia, kun lähdin mukaan, sillä ryhmässä toimien laihduttaminen on helpompaa, kuin yksin. Myös tukijat ympäri Suomea antoivat intoa ja varsinkin vaimon osuus tukijana on merkittävä.

Ruokavalioni on muuttunut radikaalisti ja kasvikset ovat osa ruokavaliota. Vaikka viiden kilon tavoite toteutui, niin tulen jatkamaan edelleen terveellistä ja liikunnallista elämää. En ole enää niin väsynyt ja kunto lenkeillä on noussut huomattavasti ja mieli on rauhallinen. Veren sokeriarvot ovat myös oikeilla raiteilla ja verenpaine kunnossa. Kiitokset kaikille ryhmäläisille ja tukijoille jotka auttoivat tavoitteen saavuttamisessa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...