Terveys

Se ei ollutkaan satua!

Vuokko/Että saavutinko kuntoremppaan itselleni asettamani tavoitteen? Painon pudotuksessa alkuperäinen tavoite oli neljä kiloa. Tähän mennessä kiloja on lähtenyt reippaat kuusi, mutta se on vähemmän kuin ahneuksissani asettamani uusi tavoite. Päätavoitteeksi asettamani työtehon parantuminen ei hyvästä laihdutussuorituksesta huolimatta ole toteutunut täysin odotusteni mukaisesti.

Mukavin opetus on ollut se, että laihtuminen ei olekaan satua. Ne lukemattomat aikaisemmat yksin tykönäni tekemäni päätökset ovat sortuneet siihen, kun tuloksia ei ole ruvennut näkymään heti ja nyt. Nyt on voinut edetä kavereiden peesissä ja se tiedostaen, että hyvin moni ehkä seuraa edistymistäni. Sinnikkyys ja luonteen lujuus ovat ehkä vahvistuneet. Siitäkin sain nyt kokemusperäistä vahvistusta, että iltakävelyn vaihtaminen reippaaseen aamulenkkiin antaa pirteyttä päivään ja rauhallisemman unen yöllä.
Miksipä sitä siis palaisi entiseen, kun olo on virkeämpi ja keveämpi? Aamulenkit jatkuvat siitäkin ilosta, että kohta pääsen nauttimaan kesäaamujen tuoksuista ja äänistä. Syksyllä aion olla vielä pikkuisen keveämpi, eli ruokaremonttikin saa jäädä pysyväksi.  Ehkäpä nyt parantuneen kunnon myötä innostun kesällä lakkasuolle tosissaan tutkimaan, ovatko ne keltaisena loistavat mättäätkään satua. Tähän asti kylläkin olen onnistunut havaitsemaan vain lakan siellä, toisen täällä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabetes ei ole mikään pikku juttu


Diabetes ei ole mikään pikku juttu

Diabeteskerhon vetäjän tehtävät jättävä Barbro Jaakonaho tunnustaa, miten hän nuorena opiskelijana ajatteli, että diabetes on pikku juttu. Lääkettä pistetään ja siinä se. Farmaseutin opintojen aikana hän kuitenkin kiinnostui ja innostui aiheesta ja huomasi, ettei diabetes mikään pikku juttu...


Miesten yleisin syöpä


Miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on miesten tavallisin syöpämuoto, jota Suomessa todetaan vuosittain yli 3000 tapausta. Useimmat potilaat ovat eläkeikäisiä. Sairastuneiden keski-ikä on 71 vuotta. Taudin kaikki syyt eivät ole selvillä, mutta perintötekijöillä on jonkin verran osuutta sen syntyyn. Myös...


Ruokavalio tepsii


Ruokavalio tepsii

Marita/Lupasin vielä kertoa, miten ruokavalio on vaikuttanut veriarvoihin. Usein väitetään, että ruokavaliolla ja painopudotuksella ei pysty kolesteroliarvoja paljon pudottamaan. Nyt voin vakuuttaa, että se onnistuu. Kokonaiskolesteroli putosi 5,6:sta 4,8:aan eli normaaliarvoon. Hyvän...