Blogit
Terveyttä siellä, tuolla – ja täällä!

Terveyttä siellä, tuolla – ja täällä!

Liika terveysintoilu on lähinnä ahdistavaa, ikävää ja ärsyttävää. Pitää olla kesäkunnossa, pitää syödä sitä tätä ja tuota, pitää kokeilla sellaista tälläistä ja tuollaista lajia kropan kiinteytykseen ja painojen pudotukseen.
Tältä kuulostavat monien mielipideblogien kirjoitukset tänä päivänä, samaten minun. Vaikka hyvässä kunnossa pysyminen on arvostettavaa, voisiko tätä terveysterrorismia pikku hiljaa rajoittaa.
Tietenkin tykkään lukea erilaisia terveysjuttuja, lukea terveellisten ruokien reseptejä ja tehdä pieniä muutoksia elämään, jotta jaksaisin arkea paremmin. Mutta silti, luulisi tämän ”fitness-buumin” alkavan kyllästyttää jokaista joka ei asu muista eristyksissä meren pohjassa, jossa saa tehdä mitä tykkää.

Pitkällisen pohtimisen jälkeen vihersmoothiet ovat päätyneet aamupalakseni, sillä monet ovat kehuneet niitä hyvin täyttäviksi, energiaa antaviksi ja ihoa parantaviksi. Halusin ottaa siitä selvää, ja halusin kokeilla, voiko vihreä mönjä maistua hyvältä aamulla seitsemän jälkeen.
Ja totuuden hetki: Kyllä. Se maistuu raikkaalta, vihreältä ja terveelliseltä. Ja pitää nälkää poissa.
Lisäksi fruitiet, erilaiset salaatit ja terveelliset herkut ovat pienin askelin hiipineet kokkailuihini, vaikka vieläkin usein keittiössä rasva roiskuu ja sokeri pöllyää.

Innoitusta tähän melkein terveelliseen elämäntapaan saan joka puolelta, ja vaikka ylitsepursuava tarjonta ottaa usein päähän, olen siitä myös onnellinen. Ei ole vaikeaa löytää ruoka-ainetta rauhoittamaan kipeää vatsaa, helpottamaan väsynyttä oloa tai mitään muutakaan. Ruuasta löytyy vastaus moneen. Kunpa keskellä koulupäivääkin muistaisi hedelmän virkistävän enemmän kuin suklaapatukan, niin mahtaisi oppimistulokset olla mahtavia.
Ehkä pitäisi rajoittaa netin käyttöä ja lehtien lukemista, niin ei saisi tälläisiä outoja haluja ”terveelliseen” elämään. Vaikka tosin, onhan se mukavampaa olla hyvässä kunnossa ja jaksaa tehdä asioita kuin päivästä toiseen maata television edessä katsellen ostos-tv:tä, kun ei jaksa kurottaa kättänsä kaukosäätimeen asti.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...