Uutiset
Yllättävä tankkilöytö tietyömaan alta

Yllättävä tankkilöytö tietyömaan alta

Kaivinkoneen kuljettaja teki tänään Haapajärven Kauppakadun tietyömaalla rakennustarvike Vilppolan edessä yllättävän löydön. Maasta pilkisti vanhan, maanalaisen polttoainesäiliön kansi.

Aikoinaan paikalla on toiminut E-liike, jolla oli polttoainemyyntiä. Toiminnan lakattua jälkisiivoustyöt jäivät ilmeisesti tekemättä ja ainakin tämä yksi vähintään kymmenen kuution vetoinen säiliö jäi asfaltin alle. Tankki näyttää tyhjältä, mutta paikalle kerääntyneiden työmiesten mukaan maa tankin ympärillä haisee öljy.

Muutaman kymmenen metrin päässä tankista uusitaan vesijohtoja. Vesiasioista huolestunut työmies pohti, voiko mahdollisesti polttoainejämistä saastunut maa vaikuttaa vesistöihin.  Entä jääkö tankin ylös kaivamisen aiheuttama lisätyö kaupungin maksettavaksi vai saadaanko vanha polttoaineyhtiö tilille?

1 Kommentti

  1. Mekastaja 31.7.2014

    Tämä edustaa niitä takavuosien ympäristörikoksia jotka n.s haudattiin maahan ja oletettiin että se ei tule päivänvaloon koskaan.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...