Uutiset
Biotuotetehtaasta esiselvitys valmiina

Biotuotetehtaasta esiselvitys valmiina

Haapajärven kaupunki ja Nihak ry ovat teettäneet esiselvityksen mahdollisesta biotuotetehtaasta Haapajärven Oksavalle. Selvityksen mukaan sellua, biotuotteita ja energiaa tuottava tehdas olisi kannattava, kun otetaan huomioon sellun hintakehitys sekä saatavissa olevat raaka-ainevarat.
Biotuotetehtaan kapasiteetiksi on selvityksessä laskettu miljoona tonnia havupuusellua vuodessa. Investointikustannukset ovat noin miljardin euron luokkaa.
Esiselvityksen tekijä DI Taisto Tienvieri on pitkän linjan sellu- ja paperiteollisuuden asiantuntija. Hän uskoo, että suomalainen pitkäkuitusellu on kilpailukykyistä.
– Väli-Suomen etuna on lisäksi se, että alueella kasvaa vain yhtä lajia kuusta ja mäntyä, joista voidaan valmistaa puulajipuhtaita selluja.
Puuta Haapajärven ympäristössä on riittävästi yhden tehtaan tarpeeseen ja kuljetus järjestyy myös rautateitse. Puuta tehdas käyttäisi 5,5 miljoonaa kuutiota vuodessa.
Kaupunginjohtaja Juha Uusivirran mukaan selvitys on tarkoitettu herättämään keskustelua nykyaikaisen biotuotetehtaan rakentamisesta sekä herättämään sijoittajien mielenkiintoa.

Lisää sellutehtaasta seuraavassa lehdessä.

Kuvassa teknologi, DI Taisto Tienvieri.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...