Uutiset
Haavikkaan valitus vedettiin pois

Haavikkaan valitus vedettiin pois

Kauppakeskus Haavikkaan aiesopimuksesta hallinto-oikeuteen jätetty valitus on vedetty tänään pois. Näin ollen kaupunginvaltuuston 16.6. tekemä päätös sopimuksen hyväksymisestä jää voimaan.
Kaupunki on neuvottelut valituksen jättäneiden Matti Viitalan ja Juha Toivoniemen kanssa useampaan otteeseen viimeisen viikon aikana.

– Neuvottelut ovat sujuneet hyvässä hengessä, sillä asioistahan tässä päätetään, kaupunginjohtaja Juha Uusivirta kommentoi.
Myös Viitala ja Toivoniemi vakuuttavat, että neuvottelut ovat olleet rakentavia ja he ovat saaneet esittämiään muutosvaatimuksia läpi.
– Tontin vuokra saatiin nyt oikealle tasolle, mutta takuuvuokraan emme saaneet muutosta, Juha Toivoniemi kertoo.
Tontin neliövuokraksi on rakennusliikkeen kanssa sovittu 1,35 euroa neliöltä. Alunperin vuokra oli 500 euroa vuodessa. Viitala laskee, että uusi vuokra tekee  7.000-8.000 euroa vuodessa.
– Kymmenessä vuodessa se on jo kahden ihmisen palkka.

Viitala ja Toivoniemi vakuuttavat, että he eivät vastusta kauppakeskushanketta, vaan eivät voineet hyväksyä aiesopimuksen kaikkia ehtoja.

– On hienoa, että kauppakeskushanke nyt etenee, Toivoniemi vakuuttaa.

Neuvotteluissa tiiviisti mukana ollut keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Paavo Ranua muistuttaa, että sopimus ei ole vielä realisoitunut,  mutta nyt Rakennusliike Lehto Oy:n kanssa päästään neuvottelemaan jatkosta.
– Ja yrittäjät pääsevät varaamaan kauppakeskuksesta liiketiloja.

Ranua uskoo, että kauppakeskus tulee vilkastuttamaan kaikin puolin Haapajärven liike-elämää.
Tilojen markkinoinnista vastaa kehityskeskuksen toimitusjohtaja Hannu Vuorela, joka kaipaakin nyt yhteydenottoja.
– Nyt kartoitetaan tilan  tarvetta, ja yritykset pääsevät vaikuttamaan suunnitteluun.
Neuvottelijat ovat yhtä mieltä siitä, että prosessista on opittu. Matti Viitala kaipaa kaupungin päätöksentekoon avoimempaa asioiden käsittelyä. Paavo Ranua on  samaa mieltä.
– Avoimuudella rakennetaan enemmän.

Kuvassa neuvottelijat Hannu Vuorela, Juha Toivoniemi, Matti Viitala, Paavo Ranua ja Juha Uusivirta.

2 kommenttia

  1. Mekastaja 18.8.2014

    Järjen voitto!

  2. Pekka A. 27.3.2015

    On hienoa, että valitus on vedetty pois ja kauppakeskuksen mahdollinen rakentaminen pääsee käyntiin. Nyt toivon, että Haapajärviset kauppiaat eivät asetu vastahankaan mahdollisten kilpailijoiden tuloon. Haapajärvi on menettänyt monta yrittäjää naapurikuntiin kun mm. S-market ja K-market ovat vastustaneet kilpailua. Päättäjien sisäänpäinlämpiämisen takia Haapajärvi on menettänyt paljon rahaa sillä, että on ohjannut mahdolliset asiakkaat naapurikuntiin.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...