Uutiset

Karhu karjaisi lenkkeilijälle

Jorma Tiitinen oli viime lauantaiaamuna ennen seitsemää vakiolenkillään Kinnulanrannantiellä Reisjärvellä, kun yht´äkkiä ohrapellosta pajupensaan takaa hyppäsi hänen eteensä tielle noin 15 metrin päähän iso tumma karhu.
– Säikähdin aika lailla ja lähdin peruuttamaan taaksepäin. Taisimme kylläkin molemmat säikähtää yhtä paljon, koskapa karhu käännähti minua kohti, karjaisi,  kääntyi taas ja jatkoi matkaa Vitikkaa kohti.
– Se pääsi täysin yllättämään, mutta pahiten varmasti säikähdin sitä kovaa karjaisua, Tiitinen kuvailee.
Kohtaaminen sattui Halkonotkontien ja Peltosaarentien liittymien välisellä alueella. Paikalta on Tiitisen kotiin matkaa linnuntietä noin neljäsataa metriä, ja suunnilleen samanpituisella säteellä on useita asuintaloja ja maatiloja.
Kohtaaminen ei kuitenkaan jättänyt lenkkeilijälle kammoa, mieluummin päinvastoin. Lenkit samalla reitillä jatkuvat.
– Metsässä ja suolla  olen yleensä ollut vähän varuillani, kun tiedän, että karhujakin näillä seuduilla on liikkunut. Nyt pelko hävisi. Tämähän todisti, että karhu kyllä väistää ihmistä läheltäkin, jos se on mahdollista, Tiitinen pohtii. – Suuri elämys tämä oli. Ja tuskin tulen toista kertaa karhua näkemään. Todennäköisyys ainakin on hyvin pieni.
Senkin Tiitinen sanoo tapauksesta oppineensa, ettei ihminen ehdi  tehdä mitään, päättääpä karhu lähteä mihin suuntaan tahansa.
– On se niin nopea. En ehtinyt edes puhelinta taskusta esille nostaa, kun karhu oli jo kaukana.
Jorma Tiitinen ilmoitti kohtaamisesta suurpetoyhdyshenkilö Jorma Turuselle, joka kävi paikalla tutkimassa jäljet. Turunen arveli kyseessä olevan saman aikuisen karhun, jonka liikkeistä on tullut havaintoja lähiseudulta, muun muassa Pitkäjärventieltä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...