Uutiset

BB puhuttaa perjantaina

Harva televisio-ohjelma jakaa mielipiteitä kahtia niin vahvasti kuin Big Brother, sosiaalisen kanssakäymisen taitoja koetteleva tosi-tv-kilpailu. Toiset pitävät sitä nerokkaana psykologisena kokeena ihmisyyden perusominaisuuksista, toiset taas maailman tyhmimpänä kilpailuna. Parhaillaan kymmenettä tuotantokauttaan pyörivä sarja jaksaa silti vetää vuosittain puoleensa katsojia, jotka haluavat nähdä ihmisten todellisia tunteita ja reaktioita.
Big Brotherin formaatti sai alkunsa vuonna 1999 Alankomaissa ja on sittemmin levinnyt 127 maahan. Suomessa kiinnostuttiin aluksi Brittien BB-versiosta, jota esitettiin Subtv:llä 2000-luvun alkupuolella. Suuren kysynnän vuoksi Suomen versio aloitettiin samaisella kanavalla vuonna 2005. Siitä alkoi melkoinen BB-buumi, kun suuri osa kansasta halusi sekä rakastaa että vihata tuiki tavallisia suomalaisia, jotka elävät jopa kolme kuukautta kameroiden edessä.
Mitä siis tapahtuu kun kymmenkunta toisilleen tuntematonta ihmistä muuttaa taloon, jossa yhteydet ulkomaailmaan ovat erittäin rajoitetut? He yrittävät pitää hermonsa kasassa, usein onnistumatta siinä.
Mediatutkija Veijo Hietala nimeääkin ”tirkistelyn” yhdeksi ihmisen perusominaisuudeksi ja elävän kuvan lumon keskeiseksi salaisuudeksi. Huomenna perjantaina on Subilla luvassa kurkistus ilmiön historiaan ja kulissien taakse, kun Big Brotherin 10-vuotisjuhlaa vietetään Subilla erikoislähetyksen muodossa. Ohjelmassa nähdään entisiä talon asukkaita muistelun ja kuulumisten merkeissä sekä haastatellaan sarjan tekijöitä ja taustavaikuttajia. 2,5-tuntinen suora lähetys johdattaa ensikertalaisenkin tirkistelyn salaamattomaan maailmaan.

Annika Kujanpää, Maaselän kulttuuriavustaja

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis


Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Haapajärvelle on pitkään toivottu koirapuistoa, ja nyt koiraihmisten toive on toteutunut. Kesän aikana Ouluntien varrelle Venlankadun kulmaukseen on noussut iso verkkoaidalla aidattu alue. Koirapuisto on jaettu aidoilla kahteen alueeseen. Vasemmanpuoleisessa voivat telmiä pienet koirat ja...