Uutiset

Reisjärven syrjäisyyslisälle vihreää valoa

Korkein hallinto-oikeus on kumonnut valtiovarainministeriön päätöksen, jolla ministeriö syyskuussa 2012 hylkäsi Reisjärven kunnan peruspalveluiden valtionosuuden syrjäisyyskorotuksen epäämisestä tekemän oikaisuvaatimuksen. Syrjäisyyskorotus tekee vuodessa noin 900 000 euroa.
KHO:n mukaan Reisjärven syrjäisyyslukua ei ole määrätty laissa ja asetuksessa säädetyllä tavalla. Asia palautetaan valtiovarainministeriölle uudelleen käsiteltäväksi.

Valtiovarainministeriö eväsi Reisjärveltä korotuksen, koska sen syrjäisyysluvuksi todettiin 0,49547, kun alin syrjäisyyslisään oikeuttava syrjäisyysluku on 0,50. KHO kuitenkin löysi perusteet sille, että myös Reisjärven syrjäisyysluku, joka on riidattomasti Tilastokeskuksen laskelman mukaan 0,49547, pyöristetään 0,50:ksi.

KHO perustelee päätöstään mm. näin:
”Vaikka yksityiskohtaisten perusteluiden esimerkit viittaavat siihen, ettei pyöristystä tapahtuisi, rajat on kuitenkin esitetty lain 8 §:ssä ja 15 §:ssä eri tavalla. Syrjäisyysluvut on esimerkiksi lain 15 §:ssä esitetty kolmeportaisella asteikolla 0,50-0,99, 1,00-1,49 ja vähintään 1,50. Asteikon soveltaminen syrjäisyyslukuun, joka jää 0,99:n ja 1,00:n väliin tai 1,49:n ja 1,50:n väliin, edellyttää syrjäisyysluvun pyöristämistä. Kun muusta ei ole säädetty, pyöristämisen voidaan olettaa tapahtuvan yleisten pyöristyssääntöjen mukaisesti. Näin ollen esimerkiksi syrjäisyysluku 0,99547 olisi pyöristettävä 1,00:ksi ja syrjäisyysluku 1,49547 1,50:ksi. Tähän nähden on perusteltua, että myös Reisjärven syrjäisyysluku, joka on riidattomasti Tilastokeskuksen laskelman mukaan 0,49547, pyöristetään vastaavasti 0,50:ksi.”

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...