Uutiset

Uusi, pieni koulu halvin

Reisjärven Kisatien koulun eli yläasteen korjauslaskelmat ovat valmistuneet. Ideastructuran korjaustoimenpide-ehdotusten pohjalta tehdyt laskemat osoittavat, että koko vanhan koulun korjaaminen maksaa noin 6,9 miljoonaa euroa. Kokonaiskorjauskustannusaste on 93 prosenttia uuden hinnasta.
Nykyisessä laajuudessa rakennettavan uuden koulun hinta olisi noin 7 miljoonaa euroa.
Ihan niin paljoa uuden koulun rakentaminen ei tule maksamaan, jos rakentamisessa noudatetaan opetushallituksen normitusta. Sitä noudattaen uudesta koulusta tulisi halvempi kuin nykyisen koulun korjaamisesta eli noin 6 miljoonaa.

Lue lisää vaihtoehdoista seuraavasta lehdestä.

 

 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...