Uutiset

Verot nousevat – palvelut laskevat

Kaupungin tuore talousohjelma tarjoaa tiukkaa kyytiä veronmaksajille. Tuloveroprosentti nostetaan 21:stä 22 prosenttiin. Kiinteistöverot ovat edelleen tapissa. Lisäksi ensi vuodelle on kaavailtu kaikkiaan 2,5 miljoonan säästöt, joista monet koskettavat tavallisia kuntalaisia.
Vuoden vaihteessa lakkaavat muun muassa iltojen ja viikonlopun lääkäripäivystykset. Toimeentulotukea ja terapiapalveluja karsitaan. Katujen kunnossapidosta tingitään ja katuvaloja sammutellaan. Aiemmin lykkäystä saanut kyläkoulun sulkeminen on ensi syksynä edessä, mutta vielä ei ole päätetty onko se Kumiseva vai Välioja.
Kuntoilijoille on tulossa 20 euron liikuntapassi, jolla pääsee pesäpallo- ja urheilukentälle sekä hiihtoladuille. Myös kansalaisopiston maksut nousevat.

Kaupungin talousohjelmasta lisää seuraavassa lehdessä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis


Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Haapajärvelle on pitkään toivottu koirapuistoa, ja nyt koiraihmisten toive on toteutunut. Kesän aikana Ouluntien varrelle Venlankadun kulmaukseen on noussut iso verkkoaidalla aidattu alue. Koirapuisto on jaettu aidoilla kahteen alueeseen. Vasemmanpuoleisessa voivat telmiä pienet koirat ja...