Blogit
Runoilun ja kirjoittamisen taikaa

Runoilun ja kirjoittamisen taikaa

Sisälläni on pienestä tytöstä lähtien asustanut herkkä, mutta älyttömän sisukas pieni runotyttö, jolla jutun aiheita yleensä riittää, siitä saan hyvää mielikuvitusta kiittää. Joskus pää lyö kuitenkin tyhjää, minusta se on aivan tyhmää, sillä pää joskus liiankin täynnä on mutta ajatukset nuo, mutta ei millään tahdo tulla pois Tässä pientä esimakua runoista ja riimittelystä.

Runojen ja muiden juttujen kirjoittaminen on minulle rakas harrastus. Mutta niitä ei voi kirjoittaa väkisin, mutta melko usein öisin, jos en saa unta alkaa runoilun taikakynä yleensä suhista, eikä se yleensä lopu ennen kuin saan tallennettua ajatukseni paperille tai nykyaikaisesti kännykkään. Nämä runon aiheet saavat alkunsa usein hyvin pienistä asioista, kuten kuunvalosta tai taivaalla loistavista tähdistä.
Kirjoittamisen harrastamisessa ei siis tarvitse mitään erityistä, vain ripaus luovuutta ja rohkeus tuoda ne mielessä lentävät ja laukkaavat ajatukset esille kirjoittaen ne paperille. Mikä parasta runoihin voi ikään kuin piilottaa omia ajatuks
ia, eikä niitä tarvitse julkaista, vaan ajatukset ovat vain sinun.
Runojen kirjoittaminen antaa mahdollisuuden vetäytyä omiin ajatuksiin ja omaan elämään, niiden kautta pystyy selkiyttämään ajatuksia ja katsomaan niitä uudessa valossa. Runot ja erilaiset tarinat ovat kuin ovia joita avatessa saattaa löytää monia uusia asioita ja tunteita, joista sinä todellisuudessa vain haaveilet, mutta runojen kautta pääset niihin käsiksi.

Suosittelen availemaan näitä ovia, vaikka se joskus pelottaakin. Voin tulevissa blogeissani vähän paljastaa mitä tämän herkän runotytön sisimmässä asuu ja mitä noiden ovien takaa löytyy.

Ystävyys

Ystävyys, tuo ilonlähde,
se yksinäisen ujon puron pulppuamaan hiljaa saa.

Ystävyys, tuo ilonlähde,
se puron yksinäisen helisemään saa!
 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...