Uutiset
Se oli harjoitus

Se oli harjoitus

Maanantai-iltana kello 18.40 Reisjärven teollisuusalueella pamahti. Kohta oli Elecsterin tehtaan pihassa useita pelastuslaitoksen yksiköitä Reisjärveltä, Sievistä ja Nivalasta. Kyseessä ei ollut kuitenkaan tositilanne, vaan meneillään oli Jokilaaksojen pelastuslaitoksen Nivalan paloasemaryhmän vuotuinen pelastusharjoitus. Viime vuonna harjoiteltiin liikenneonnemuuden pelastustoimintaa, tällä kertaa tavoitteena oli harjoitella ja kehittää tehtaan henkilöstön ensitoimia sekä pelastulaitoksen perustehtäviä räjähdysonnettomuuden ja rakennuspalon pelastustoiminnassa.
Harjoituksen yhteistyökumppaniksi saadun Elecsterin tehtaan nestekaasulaitteistossa oli tapahtunut räjähdys, josta seurasi rakennuksen sisälle varastoon sekä hallin kattorakenteisiin leviävä voimakas tulipalo. Räjähdyksessä oli loukkaantunut yksi henkilö ja toinen jäänyt kateisiin rakennukseen. Pelastuslaitoksen henkilöstölle harjoitussuunnitelma kerrottiin kello 18.00.
Runsaan tunnin toiminnan jälkeen paloasemalla pidetyssä arviointitilaisuudessa todettiin harjoituksen onnistuneen hyvin. Sisällä kadoksissa olleen henkilön etsintä savun täyttämästä isosta ja pelastajille ennen tuntemattomasta tilasta muistutti myös siitä, kuinka olennaista pelastustoiminnassa on tiedon kulku ja myös pelastajien omasta turvallisuudesta huolehtiminen.
Pelastuslaitoksen lisäksi harjoitukseen osallistui tehtaan työvuorossa ollut henkilöstö. Heille oli kerrottu harjoituspäivä, mutta ei aihetta eikä kellonaikaa. Tehtaan puolesta harjoitusta olivat olleet suunnittelemassa johtaja Kari Suontakanen ja turvallisuuspäällikkö Pekka Ahola.
– Tällaisen tilanteen varalta henkilöstöä on ohjeistettu muun muassa, että henkilöstö kootaan kasaan ja kaasupullot ja happosäiliöt siirretään ulos, Ahola kertoi. Ja näin myös nyt tapahtui.
Ensisammutus jätettiin tästä harjoituksesta pois.
– Ja oikeassa tilanteessahan sähköt olisi katkaistu koko tehtaalta, Ahola muistutti.
Ahola muistaa, että vastaavanlainen iso yhteistoimintaharjoitus tehtaalla on järjestetty ainakin kerran aikaisemmin. Oman väen kesken sammutus- ja muita harjoituksia tehdään säännöllisesti.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...