Uutiset

Kalajan koululla öljyongelma

Reisjärvellä Kalajan koulun liikuntasalissa johtovesi haisee öljyltä. Pihassa on aikaisemmin ollut maanalainen öljysäiliö, mutta öljyä on voinut päästä maaperään myös esimerkiksi myöhemmin kellariin siirretyn öljysäiliön täytön yhteydessä. Öljyltä johtovesi on haissut joskus aikaisemminkin.
– Haju on päässyt imeytymään muovisen vesijohdon läpi. Joitakin vuosia sitten on vanhan johdon sisälle asennettu uusi muoviputki. Haju kuitenkin tuntuu taas, jos vesi on seissyt johdossa jonkin aikaa, tekninen johtaja Matti Kiviniemi kertoo.
Ympäristöjohtaja Jorma Turunen painottaa, että öljyltä haisevaa vettä ei saa käyttää.
– Ei edes pesuvetenä.
Liikuntasali on erillisessä rakennuksessa, eikä vesiongelmaa ole havaittu koulun päärakennuksen puolella.
Koska öljyn saastuttamaa paikkaa ei varmuudella tiedetä, Matti Kiviniemen mukaan maan vaihdon sijasta ensisijainen ratkaisu on asentaa päärakennuksesta liikuntasalirakennukseen johtavan vesijohdon tilalle uusi putki sellaisesta materiaalista, joka ei hajua läpäise.
– Ennen kuin ryhdytään muihin toimiin, täytyy kuitenkin varmistaa takaiskuventtiilillä se, ettei liikuntasalin puolella johdossa seisova vesi pääse virtaamaan takaisin päärakennukseen päin.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


K-Supermarkettiin uusi kauppiaspari


K-Supermarkettiin uusi kauppiaspari

Haapajärveltä lähtöisin olevat Samuli Ahola (30) ja Viola Kantola (27) aloittavat K-Supermarket Haapajärven kauppiaina marraskuun alussa. Samuli on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja lisäksi hän on valmistunut K-ryhmän kauppiasvalmennuksesta keväällä 2018. Molemmilla on kokemusta...

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...