Uutiset
Maaselän tonttukalenteri avautuu

Maaselän tonttukalenteri avautuu

Muistatte varmaan meidän viime vuoden joulukalenterimme, jossa Mervi Luhtala antoi joulukuun ajan askarteluvinkkejä. Tänäkin vuonna pääsette tutkimaan mielenkiintoiset käsityö- ja askarteluohjeet, mutta tällä kertaa havainnollisessa muodossa, videona.

– Itse olen visuaalinen ihminen, ja ohjeiden kirjoittaminen tuntui vaikealta. Helpoista olisi neuvoa ihmisiä kädestä pitäen. Videolla se onnistuu, Mervi Luhtala selittää.
Videon tehosta hän vakuuttui, kun haki itselleen ohjetta sormineulonnasta. Silloin hän hoksasi, että noin voi havainnollisesti näyttää, miten jokin käsityö syntyy.

Ja mikäpä on videoita kuvatessa ja tehdessä, kun kotona on alan ammattilainen, media-assistentti ja aviomies Wesku Luhtala. Pariskunta tekeekin videot yhteistyönä. Mervi suunnittelee ohjeet ja Wesku kuvaa ja editoi.

Mervi on tottunut työskentelemään erityislasten kanssa, joten hän huomasi, että helpoiten perille menee ohje, jossa on liikkuva kuva ja teksti. Videoissa ei olekaan selostusta, vaan isolla fontilla kuvan alareunassa juokseva teksti. Taustalla soi rauhallinen musiikki.

Ohjeita on ennen joulua tulossa kaikkiaan kahdeksan, jotka tästä eteenpäin julkaistaan Mervin blogissa. Kalenteri haluttiin julkaista hyvissä ajoin ennen joulua, jotta tekemiseen jää aikaa. Viimeinen ohje julkaistaan joulukuun puolivälissä.
Mitä luukuista sitten avautuu?
Tulossa on ainakin vinkkejä ihanan valkoisen enkelin tekoon, joulukalenteri, joulukortteja, taidetta ja koruja pyykkipojista sekä pörröisiä punatulkkuja.
Vinkkejä ja kuvia julkaisemme myös paperilehdessä, mutta pääpaino on tänä vuonna videoissa.

Mervi tunnustaa, että hänelle tahtoi tulla vinkeistä runsaudenpula, sillä päässä on varastoituna ideoita melkoinen määrä. Nyt tarjoillaan parhaimmat palat.

1 Kommentti

  1. ansu 12.11.2014

    Työhön käy 100% villalanka, haihtuva sekä huovutusvilla ja pohjan voi rakentaa myös erilailla esim vapaasti kieputtamalla.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis


Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Haapajärvelle on pitkään toivottu koirapuistoa, ja nyt koiraihmisten toive on toteutunut. Kesän aikana Ouluntien varrelle Venlankadun kulmaukseen on noussut iso verkkoaidalla aidattu alue. Koirapuisto on jaettu aidoilla kahteen alueeseen. Vasemmanpuoleisessa voivat telmiä pienet koirat ja...