Uutiset
Maaselän tonttukalenteri avautuu

Maaselän tonttukalenteri avautuu

Muistatte varmaan meidän viime vuoden joulukalenterimme, jossa Mervi Luhtala antoi joulukuun ajan askarteluvinkkejä. Tänäkin vuonna pääsette tutkimaan mielenkiintoiset käsityö- ja askarteluohjeet, mutta tällä kertaa havainnollisessa muodossa, videona.

– Itse olen visuaalinen ihminen, ja ohjeiden kirjoittaminen tuntui vaikealta. Helpoista olisi neuvoa ihmisiä kädestä pitäen. Videolla se onnistuu, Mervi Luhtala selittää.
Videon tehosta hän vakuuttui, kun haki itselleen ohjetta sormineulonnasta. Silloin hän hoksasi, että noin voi havainnollisesti näyttää, miten jokin käsityö syntyy.

Ja mikäpä on videoita kuvatessa ja tehdessä, kun kotona on alan ammattilainen, media-assistentti ja aviomies Wesku Luhtala. Pariskunta tekeekin videot yhteistyönä. Mervi suunnittelee ohjeet ja Wesku kuvaa ja editoi.

Mervi on tottunut työskentelemään erityislasten kanssa, joten hän huomasi, että helpoiten perille menee ohje, jossa on liikkuva kuva ja teksti. Videoissa ei olekaan selostusta, vaan isolla fontilla kuvan alareunassa juokseva teksti. Taustalla soi rauhallinen musiikki.

Ohjeita on ennen joulua tulossa kaikkiaan kahdeksan, jotka tästä eteenpäin julkaistaan Mervin blogissa. Kalenteri haluttiin julkaista hyvissä ajoin ennen joulua, jotta tekemiseen jää aikaa. Viimeinen ohje julkaistaan joulukuun puolivälissä.
Mitä luukuista sitten avautuu?
Tulossa on ainakin vinkkejä ihanan valkoisen enkelin tekoon, joulukalenteri, joulukortteja, taidetta ja koruja pyykkipojista sekä pörröisiä punatulkkuja.
Vinkkejä ja kuvia julkaisemme myös paperilehdessä, mutta pääpaino on tänä vuonna videoissa.

Mervi tunnustaa, että hänelle tahtoi tulla vinkeistä runsaudenpula, sillä päässä on varastoituna ideoita melkoinen määrä. Nyt tarjoillaan parhaimmat palat.

1 Kommentti

  1. ansu 12.11.2014

    Työhön käy 100% villalanka, haihtuva sekä huovutusvilla ja pohjan voi rakentaa myös erilailla esim vapaasti kieputtamalla.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...