Blogit
Talvisia maisemia, haaveita ja unelmia!

Talvisia maisemia, haaveita ja unelmia!

Katson ulos ikkunasta. Näen puhtaan maan ja lumiset puut. Iltaisin on mukava katsella taivaalla loistavaa kuuta, jonka valo lankeaa puhtaalle lumelle luoden salaperäisen. Tarkoitus ei ole kuitenkaan kirjoittaa lumisesta maisemasta, vaan unelmista ja haaveista, joita meillä jokaisella toivottavasti on.

Näissä talvisissa tunnelmissa palaan elämässäni taaksepäin aikaan, jolloin olin vielä lapsi. Silloin minä ja varmasti moni muukin suunnittelitte ja haaveilitte siitä mikä teistä tulee isona ja mitä haluaisitte sitten tehdä. Haaveita saa ja niitä tulee olla! Toisilla haaveet ja unelmat ovat suuria ja toisilla vähän pienempiä, toiset haluavat käydä ulkomailla ja toiset taas haluavat perustaa perheen ja omistaa pienen punaisen tuvan ja perunamaan. Itse haaveilin jonkin aikaa Amerikan matkasta, joka yllätyksekseni toteutui kolme vuotta sitten kesällä 2011.

Meillä jokaisella on elämässä unelmia, joita haluamme toteuttaa kukin omalla tavallaan. Unelmat tuovat väriä ja mielekkyyden elämään. Monet meistä suunnittelevat ja rakentavat tulevaa elämää unelmien pohjalta. Jos sinulla on unelma mene sitä kohti pienin askelin hitaasti ja varmasti. Unelmien toteutumiseen saattaa mennä joskus useitakin vuosia aikaa. Kaikki unelmat toteudu koskaan, eivät ainakaan sellaisena kuin toivot, ehkä parempana kuin arvaatkaan. Koskaan ei kuitenkaan kannata luovuttaa, sillä ei voi tietää mitä elämä tuo tullessaan! Sen olen ainakin omassa elämässäni huomannut.

Illan hämyt ajatukset

Illan hämyssä istuu tyttö syvissä mietteissään, tää ajatusten hurmaava syli vei minutkin mennessään.
Syli on lämmin ja herttainen, sinne paeta aina kun haluttaa. Sinne pääsen minä pieni tyttönen linnun siivin lentämään.
Siellä ilot, siellä surut, sinne haaveet lentävät, siell on oma kullanmuru, niin on tyttösen hyvä olla, se on paikka verraton.

 

Kuva: Wesku Luhtala

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...