Blogit
Adventin aika ja joulun odotus

Adventin aika ja joulun odotus

Kuluva vuosi alkaa pian olla loppusuoralla ja joulu on jo ovella. Vietämme parasta aikaa adventin aikaa ja odotamme joulua. Minun jouluni alkaa siitä kun kuulen Hoosianna-virren ensimmäisenä adventtina. Adventin aikana varmaan monissa kodeissa sytytetään kynttilöitä valaisemaan ehkä masentavaltakin tuntunutta pimeää syksyä ja tähän mennessä lumetonta talvea.

Joulunalusaika on varmaan monille kiireistä aikaa, kun haluamme muistaa toinen toisiamme joululahjoilla ja tuoda näin iloa ja valoa toistemme elämään. Mutta hyvä lukijani, nyt kehotan sinua miettimään mitä joulu sinulle oikeasti merkitsee, onko joulun ilo pelkästään siinä kun antaa ja saa joululahjoja, vai merkitseekö se jotakin muutakin? Toki jouluaattona on ihana nähdä ja tuntea lahjojen saamisen ilo.

Eikö vielä tärkeämpää ole, kun saamme kotona, ystävien ja muiden läheisten kesken, hiljentyä ja pysähtyä arjen kiireiden keskellä. Joulu on monelle yhdessäolon ilon aikaa, jolloin voimme pysähtyä meille tärkeiden asioiden äärelle ja tuoda iloa ja valoa myös niiden ihmisten elämään, jotka tuntevat ehkä yksinäisyyttä. Voimme ilahduttaa toisiamme esimerkiksi käymällä kylässä. Se on kokemukseni mukaan ollut monelle se paras joululahja, ja moni on saanut ”enkelin” vieraaksi.

Ennen kaikkea pysähdymme joulun tärkeimmän ilosanoman, Jeesus-lapsen syntymän, ja seimen äärelle!

Joulun sanoma

Katson ulos ikkunasta joulun hämärää tunnelmaa,
mielessäni silloin on joulunsanoma.

Tähti kirkas ikkunan tuo viestin enkelin:
on vapahtaja syntynyt tänne maailmaan!

Oikein rauhallista joulun aikaa kaikille!

Pauliina Salonpää
Reisjärvi

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...