Uutiset
Joululauluja nuotion ja otsalamppujen valossa

Joululauluja nuotion ja otsalamppujen valossa

Ennen Karjalahden koulu suljettiin, oli Kauneimmat Joululaulut laulettu koulun liikuntasalissa, sisätiloissa. Kun koulu lakkautettiin ja myytiin yksityisomistajalle, tuli laulupaikasta pula, ja alettiin pohtia: Missä me laulamme? Tästä ongelmasta syntyi perinne.

Siitä päästäänkin tähän päivään, kun Kiurun uimarannan grillikatokseen kokoontuu joukko kyläläisiä viidettä kertaa nuotion äärelle laulamaan joululauluja. Laulu sujui ja glögi ja joulutortut maistuivat, ja Mika-pappi yllätettiin aloittamalla perinteinen aloituslaulu Arkihuolesi kaikki heitä kun pappi nousi autostaan. Nuotion ympärillä muisteltiin talvisotaa sekä Jeesus-lapsen syntymää, opeteltiin uusia lauluja ja kerrattiin vanhoja.

Välillä on laulettu vesisateessa, välillä kovassa tuulessa ja myös pakkassäällä. Kerta kerralta Karjalahden väki on viisastunut: Katoksen ympärille on laitettu pressuja tuulelta suojaamaan, penkeille on tuotu pehmikkeitä, kuten puutarhakaluston päällisiä ja laulajat ovat oppineet jo, että vaatetta pitää olla. Silti allekirjoittaneen varpaita hieman kipristeli kun viimeisenä lauluna laulettiin Maa on niin kaunis.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...