Urheilu
Miko Romppainen vuoden autourheilijaksi

Miko Romppainen vuoden autourheilijaksi

Kalajoki Road Racing MK/UA palkitsi viime viikonloppuna ansioituneita jäseniään. Vuoden autourheilija tittelillä ja pokaalilla palkittiin 17-vuotias Reisjärveltä kotoisin oleva Miko Romppainen. Palkinnon luovutti tittelin viime vuonna lunastanut naisten sarjassa ajava Minna Paavola.
Kipinä jokamiesluokan autourheiluun syttyi jo 12-vuotiaana Mikon vieraillessa ensimmäistä kertaa Reisjärven Kangaskylällä järjestetyissä jokkiskisoissa vuonna 2009. Vanhempiaan odotellessaan hän tutustui varikolla pitkän kilpailutaustan omaaviin Juhani Laitalaan ja Marja-Leena Visuriin, joille Miko tarjoutui avuksi kilpa-auton huoltotehtäviin.
Ystävystymisen myötä alkoivat kisamatkat apumekaanikon roolissa eri puolille Suomea. Käytännön syistä omaksi seuraksi ja kisatalliksi vakiintui Kalajoki. Miko on myös Reisjärven UA:n jäsen.

Heti 15-vuotta täytettyään Miko suoritti kilpailemiseen oikeuttavan JM-tutkinnon teoria-ja ajokokeen ja on nyt ajanut kilpaa kolme vuotta. Kilpailujen osalta kulunut vuosi on tuonut Mikolle menestystä mm. Itä-Suomen aluemestaruuskilpailusta 4.10, JM-Kalajoelta 19.5 sekä Pulkilassa järjestetystä Jokkis-Racen SM-kilpailuista.
Palkitsemistilaisuudessa Mikoa luonnehdittiin nopeasti kehittyneeksi lahjakkaaksi ja päämäärätietoiseksi kilpailijaksi

– Hän on aktiivinen lajin harrastaja, rehdin urheiluhengen omaava, osaava auton rakentaja,  ystävällinen ja aina valmis auttamaan, joten palkinto meni todellakin oikeaan osoitteeseen, seurakaverit summasivat nuoren autourheilijan yllättäneen palkinnon luovutustilaisuuden jälkeen.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa

Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa


Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa

Haapajärven Kiilojen Tero Seppoälä voitti rulla-ampumahihdon pikakilpailun SM-kultaa Imatralla käydyissä kisoissa. Seppälä voitti toiseksi tulleen Olli Hiidensalon 30 sekunnin erolla. Lauantain yhteislähtökisassa Tero Seppälä oli viides ja kisan voitti Lahden Olli Hiidensalo. M normaalimatka...


Iltarastit 18.9.


Iltarastit 18.9.

Iltarastit Haapajärvellä A-rata 5.5 km (16): 1) Sauli Päivärinta NiS 39.25…6) Petteri Arovainio Rastiimi 47.36…9) Robert Hyvönen Rastiimi 50.04…12) Tero Kokkoniemi Rastiimi 1.03,40. B-rata 4.3 km (23): 1) Simo Jutila YK 38.20…6) Jorma Koirikivi Rastiim i 47.25…10) Päivi Lassila Rastiimi...


Viikonlopun tulossatoa


Viikonlopun tulossatoa

Suunnistus Iltarastit (Yö) Sievi 31.8. A-rata 5 km : 1) Toni Alasuvanto KJ 26.02…4) Teemu Vedenpää Rastiimi 31.19…12) Johanna Tiitto Rastiimi 39.57 13) Katariina Tiitto Rastiimi 40.41. B-rata 3.2 km: 1) Antti Kangas HU 23.15…15) Alena Ryda Rastiimi 1.00,55 15) Eila Tiitto Rastiimi...