Uutiset
Seikkailu apua tarvitsevien luokse

Seikkailu apua tarvitsevien luokse

Mikä sai nuoren naisen matkustamaan ensimmäistä kertaa elämässään junalla, taksilla ja laivalla päästäkseen neljäksi marraskuiseksi päiväksi Viroon ?
– Seikkailunhalu ja halu auttaa. Sain tehdä sellaista, mitä en ollut ennen tehnyt. Ystäväni sanoi minulle, että aina sinä puhut, muttet oikeasti tee mitään, Haapajärven keskustassa asuva 22-vuotias Seija-Liisa Hyytiälä vastaa.
Hyytiälälle auttaminen on niin itsestään selvä asia, ettei hän yhtäkkiseltään muista, keitä kaikkia hän on auttanut elämänsä aikana ja millä tavalla.
– Tuntuu siltä, että auttamisesta puhuminen on tavallaan kielletty asia. Tekemistensä kehuskelu kun tuntuu vievän auttamisesta vilpittömyyden. Itse ainakin haluan toimia mahdollisimman pyyteettömästi.
Hyytiälän vaatimaton suhtautuminen näkyi jo siinä, että hän kieltäytyi aluksi haastattelusta. Mietittyään asiaa tovin, hän kuitenkin halusi jakaa kokemuksiaan avustusmatkastaan Itä-Viroon kannustaakseen muitakin kokeilemaan hyväntekeväisyyttä.

Hyytiälä suosittelee muillekin osallistumista avustusmatkoille, koska ainakin hänelle se oli silmiä avaava kokemus. Lue matkan antamista ajatuksista ja kokemuksista tarkemmin keskiviikon 31.12. Maaselästä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...