Uutiset
Kiusaaminen voi tuhota unelmat

Kiusaaminen voi tuhota unelmat

Duudsonit 2Duudsonit 3Duudsonit 4Duudson 5

Duudsonit ovat kurottaneet tiukasti unelmiaan kohti. Aikoinaan lukiolaispojat päättivät, että he haluvat videonsa televisioon. Ja se toteutui. Ensin videoita näytettiin MoonTV:n kaapelikanavalla, josta neloskanava löysi kaverukset. Nyt heidän ohjelmastaan pyörii Amerikassa viides tuotantokausi. Suomessa Duudsoneita nähdään tällä hetkellä kahdessa tv-showssa.
– Mikä olisi voinut estää meidän unelmien toteutumisen, Hannu-Pekka ”HP” Parviainen kysyi yläasteen oppilailta.
Ystävyyden puuttuminen, heitettiin yleisöstä. Kiusaaminen oli toinen vastaus. Aivan.
– Kiusaamisen vastustaminen on ainoa vakava asia, josta puhumme, Jarno ”Jarppi” Leppälä kertoo.
Duudsonit ovat kertoneet kiusaamisesta kouluissa ympäri Suomen. Monitoimitalolla Haapajärven yläasteen oppilaat istuivat hiiren hiljaa ja kuuntelivat. Duudosoneilla on kokemusta sekä kiusaamisesta että kiusatuksi tulemisesta.
– Jukka (Hildén) muutti Seinäjoelle kouluun, ja päätti ettei jää jalkoihin. Ympärillä olijat jäivät kuitenkin jalkoihin. Ainut asia, jota Jukka katuu on koulussa kiusaaminen, Jarppi vakuuttaa.
– Jukka kuitenkin tajusi tilanteen ja osasi muuttaa käyttäytymistään. Hänessä oli miestä käydä pyytämässä anteeksi kiusaamiltaan.
Jarno (Laasala) oli taas se, jota kiusattiin. Tuupittiin, nimiteltiin ja heiteltiin pipoa hankeen. Hän taas päätti näyttää kiusaajilleen. Nyt hänen kiusaajansa tuleva Duudsoneiden keikoille omien lastensa kanssa ja pyytävät nimmaria.
HP muistutti, että kiusaaminen jättää jälkensä. Hän ruttasi malliksi sileän paperin ja oikoi sen.
– Jos pyydän paperilta anteeksi, tuleeko se suoraksi ja sileäksi,  hän kysyi oppilailta.
Hiirenhiljaa kuunnellut yleisö saikin heiltä kullanarvoisen neuvon.
– Toivomme, että sinä et ole se henkilö, joka ruttaa ja aiheuttaa kavereille kärsimystä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis


Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Haapajärvelle on pitkään toivottu koirapuistoa, ja nyt koiraihmisten toive on toteutunut. Kesän aikana Ouluntien varrelle Venlankadun kulmaukseen on noussut iso verkkoaidalla aidattu alue. Koirapuisto on jaettu aidoilla kahteen alueeseen. Vasemmanpuoleisessa voivat telmiä pienet koirat ja...