Urheilu

Reisjärvelle ideoidaan Talvisotahiihtoa

Reisjärvellä kokoonnutaan lauantaina 14. maaliskuuta Talvisotahiihtoon. Tapahtumaa ideoi parhaillaan suunnitteluryhmä, jonka tavoitteena on koota talvisodan muiston ympärille monipuolinen ja kaikille sopiva sisältö. Tapahtumasta Facebookissa vinkkaava Maaselän Latu lupaa lisätietoa myöhemmin.

Talvisotahiihdon merkeissä on pitkin talvea oltu liikkeellä ympäri Suomea. Tapahtumalla halutaan muistuttaa fyysisen kunnon merkityksestä, kun kansalaisina kehitämme hyvinvointivaltiota kohtaamaan uusia haasteita. Esikuvana on 75 vuotta sitten käyty talvisota, jossa suomalaisten joukkojen hiihtotaidolla ja raskaissa töissä hankitulla fyysisellä kunnolla oli keskeinen merkitys armeijamme menestykselle. Silloin luotiin perusta maan kehittymiselle nykyisen kaltaiseksi hyvinvointivaltioksi.
Talvisotahiihdon valtakunnallisina yhteistyökumppaneina ovat Koululiikuntaliitto, Reserviläisurheiluliitto, Suomen Hiihtoliitto, Suomen Latu ja Talvisotayhdistys. Tapahtuman suojelija on eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma. Kummeina toimivat Marjo Matikainen-Kallström ja Juha Mieto.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

SC Lääderi ahkeroi 4. divarissa

SC Lääderi ahkeroi 4. divarissa


SC Lääderi ahkeroi 4. divarissa

Haapajärvinen salibandyseura SC Lääderi perustettiin viime vuonna ja se lähti avauskaudellaan pelaamaan salibandyn 5.divivioonassa. Kausi meni joukkueelta pelillisesti hyvin, sillä joukkue saavutti sarjakaudella 12 voittoa, yhden tasapelin ja kaksi tappiota. Tämä tiesi heti lohkon ykköstilaa ja...

Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa

Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa


Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa

Haapajärven Kiilojen Tero Seppoälä voitti rulla-ampumahihdon pikakilpailun SM-kultaa Imatralla käydyissä kisoissa. Seppälä voitti toiseksi tulleen Olli Hiidensalon 30 sekunnin erolla. Lauantain yhteislähtökisassa Tero Seppälä oli viides ja kisan voitti Lahden Olli Hiidensalo. M normaalimatka...


Iltarastit 18.9.


Iltarastit 18.9.

Iltarastit Haapajärvellä A-rata 5.5 km (16): 1) Sauli Päivärinta NiS 39.25…6) Petteri Arovainio Rastiimi 47.36…9) Robert Hyvönen Rastiimi 50.04…12) Tero Kokkoniemi Rastiimi 1.03,40. B-rata 4.3 km (23): 1) Simo Jutila YK 38.20…6) Jorma Koirikivi Rastiim i 47.25…10) Päivi Lassila Rastiimi...