Uutiset
Sisäilman vuoksi ei voi saada potkuja

Sisäilman vuoksi ei voi saada potkuja

Reisjärvinen luokanopettaja Outi Leveäoja on käynyt tiukan taistelun työnsä ja terveytensä puolesta. Hän sairastui sisäilman epäpuhtauksien ja homeen vuoksi niin vaikeasti, ettei voinut jatkaa työtään edellisen asuinkuntansa kouluissa. Työterveyslääkäri kielsi häntä menemästä töihin, mutta kunnan sivistyslautakunta oli eri mieltä. Leveäoja irtisanottiin.

Vuonna 2013 hallinto-oikeus totesi, että homeelle herkistyneellä on oikeus puhtaaseen työtilaan. Korkein hallinto-oikeus puolestaan vahvisti tammikuussa 2015, että sisäilman vuoksi ei ketään voida irtisanoa. Nyt Leveäoja käy taistelua ansionmenetyksen korvauksista.
– OAJ pitää tätä ennakkotapauksena, jota tullaan varmaan soveltamaan muihinkin.

Outi Leveäoja kertoi keskiviikkona kokemuksistaan Reisjärven Hengitysyhdistyksen järjestämässä yleisötilaisuudessa.
Hyviä vinkkejä ja neuvoja kuulijoille olivat antamassa Allergia- ja astmaliiton korjausneuvoja Heikki Rautio ja Selänteen vs. ylilääkäri Olli Kiiskilä.

Tiesitkö että:
– sisäilman tulee vaihtua asunnossa tai työpaikalla kerran kahdessa tunnissa
– koneellista ilmastointia ei saa edes säästöjen nimissä katkaista kahdeksaa tuntia kauemmaksi
– makuuhuoneissa ja olohuoneissa pitäisi olla korvausilmaventtiilit, ensiavuksi voi poistaa pätkän ikkunatiivistettä
– ilmalämpöpumpulla ei saa kesällä viilentää jatkuvasti jos ulkona on lämpimämpää kuin sisällä

Lisää tietoa ja vinkkejä seuraavassa lehdessä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...