Uutiset
Haikola vuoden metsänomistaja

Haikola vuoden metsänomistaja

Reisjärvinen Veikko Haikola on valittu Kalajokilaakson vuoden metsänomistajaksi 2015. Palkinnon perusteluissa todetaan, että Haikolan sadan hehtaarin metsiä on hoidettu erityisen intensiivisesti ja tilan metsät ovat puuston ja kasvun osalta huippukunnossa.
Viimeisen kymmenen vuoden aikana Haikolan tiloilla on toteutettu noin 50 erilaista metsänhoitohanketta. Esimerkiksi metsäojituksia on tehty veden vaivaamilla mailla jo kahteen kertaan ja kolmas kierros kunnostusojituksen merkeissä on puolivälissä.
Taimikonhoitotöitä ja ennakkoraivauksia Haikolan tiloilla on tehty kymmenen vuoden aikana yhteensä noin 50 ha ja taimikot ovatkin mallikelpoisessa kunnossa.
Erityisen vahvasti Veikko Haikola on sisäistänyt metsänlannoituksen merkityksen puuntuotannon lisääjänä. Lannoituksia tehty Veikon omistusaikana yhteensä yli 150 hehtaaria, eli suurin osa metsistä on lannoitettu jo kahteen kertaan ja tämä näkyy Haikolan metsissä erityisen hyvin.
Metsiä on myös hyödynnetty aktiivisesti sekä kasvatushakkuilla että päätehakkuilla.
Haikolan metsätalous on hyvin suunnitelmallista. Menossa on neljäs metsäsuunnitelmakausi. Viimeisin metsäsuunnitelma valmistui tammikuussa 2015.
Veikko Haikola luottaa vahvasti metsäneuvontaan ja metsäntutkimuksen tuottamaan tietoon ja hän onkin erittäin tuttu näky metsänhoitoyhdistyksen toimistolla.
– Erityisen huomion ansaitsee Veikko Haikolan poikkeuksellisen positiivinen tapa innostaa ja aktivoida muitakin metsänomistajia metsien hyvään hoitoon, metsänhoitoyhdistyksestä todetaan.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...