Blogit
Kevään iloja ja haasteita!

Kevään iloja ja haasteita!

Oletteko huomanneet, että kevät on tuloillaan! Synkkä pimeys on väistymässä. On mukava herätä aamulla, kun on valoisaa ja aurinko paistaa suoraan ikkunasta sisään. Tämä auringonvalo tarttuu myös meihin ja piristää huomattavasti ja antaa meille uutta puhtia.  On mukava kun pääsee taas ulos nauttimaan kevään tuoksuista, kun luonto herää pikkuhiljaa talviuniltaan ja muuttolinnut palaavat takaisin Suomeen. On olemassa sanonta, jos ei maalis maata näytä niin ei huhti humauta. Lumi on jo paikoin sulanut pois, mutta vielä voi hiihdellä aurinkoisilla kestohangilla, joten ei muuta kuin sinne vaan!

Kevät on uuden alkua luonnossa, mutta varmasti myös monen nuoren mielessä pyörii uusia ja tuoreita ajatuksia. Nämä ajatukset eivät välttämättä ole outoja myöskään teille vanhemmille. Kevät on tulevaisuuden suunnittelun aikaa ja mielessä pyörii varmasti monia kysymyksiä, joihin ei kuitenkaan ole selkeää vastausta.

Sisimmässäsi saatat tuntea, että olet kuin aukeamaisillaan oleva ruusun nuppu, joka ei kuitenkaan ole vielä täysin auennut. Tällä vertauksella tarkoitan sitä, että sinulla lukijani on mielessä jokin idea, jota et ole vielä uskaltanut toteuttaa, vaikka ajatus uudesta opiskelupaikasta tai unelma vaikkapa omasta yrityksestä! Vai onko keväisessä ilmassa ripaus haikeutta, kun vanha, tuttu ja turvallinen elämä on jäämässä taakse ja elämässä on tulossa uusi vaihe. Käännät elämäsi kirjasta puhtaan lehden, joka alkaa pikkuhiljaa täyttyä tai astut kynnyksen yli, mutta et tiedä mitä sen toisella puolella on.

Keväällä puhkeaa kukkaan monesti jotain uutta ja jännittävää. Näin se on elämässäkin, joskus on vaikea päästää irti vanhasta ja tarttua uuteen. Se kuitenkin kannattaa vaikka se on paitsi haastavaa, niin myös mielenkiintoista! Lisäksi se avaa uusia polkuja ja mahdollisuuksia, joita et osaa edes odottaa.

Tartu siis unelmaan, se on mahdollisuus!
Kuva: Iita Pietikäinen (12 v.), maaliskuun kuvakipailun satoa

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...