Uutiset
Ääniä marketissa

Ääniä marketissa

Jo aamulla kymmeneltä ensimmäiset äänestäjät kyselivät S-Marketissa, että joko täällä pääsee äänestämään. Iltapäivään heidän täytyi kuitenkin malttaa mielensä, sillä vaalivirkailijat ottivat ensimmäisen äänestäjän vastaan tasan kahdelta iltapäivällä.
Liisa Jyrinki lähti varta vasten kauppareissulle perjantaina, että pääsi samalla äänestämään.
– Liikkuminen on tänä talvena ollut niin hankalaa, että tässä pääsee helpoimmalla.
Keskusvaalilautakunnan sihteeri Raija Malviniemi esitti lautakunnalle markettien ottamista mukaan ennakkoäänestykseen, ja parin päivän kokemuksen mukaan se kannatti. Halpa-Hallissa kävi keskiviikkona äänestämässä 78 ja K-Supermarketissa torstaina 93 äänioikeutettua.
– Jos verrataan EU-vaalien vaalibussiin, niin moninkertainen määrä ääniä tästä kertyy.
Malviniemi miettiikin, että seuraavissa vaaleissa markettien äänestysaikaa voitaisiin vaikka lisätä.
Ennakkoäänestys jatkuu tiistai-iltaan saakka varsinaisella ennakkoäänestyspaikalla kaupungintalolla.

Kuvassa Liisa Jyrkinki ja Raija Malviniemi.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...