Uutiset
Hilde Småbo viihtyy Tiitonrannalla

Hilde Småbo viihtyy Tiitonrannalla

Viime syksynä Susanna ja Jukka Laulumaan perheessä alettiin etsiä talliin sopivaa starttihevosta. Useina iltoina istuttiin netissä ja etsittiin hevosta, ilman tulosta. Sitten päädyttiin yhteisymmärryksessä lähteä Ypäjälle mukaan varsahuutokauppaan, vaikka tässä vaihtoehdossa ei kilparadalle heti päästäisikään.
Ei muuta kun hevoskärry auton perään ja matka kohti varsahuutokauppaa alkoi.
Pariskunta ajoi Tampereen ohi ja Viialan kohdalla sai idean soittaa Niemisen Markulle, että olisiko tämän tallilla myytävänä starttihevosta. Laulumaat palasivat takaisin Tampereelle, koska Niemisen tallilla oli kaksi ostettavaa vaihtoehtoa.
– Päätimme ostaa hyvän suvun omaava Hilde Småbon, vaikka sillä oli särkynyt jalka ja se vaatisi vähintään puoli vuotta kuntoutusta.
Hilde Småbo oli jo kolmivuotiaana ennen jalkavammaa juossut seitsemän ykköstilaa.
– Saimme eläinklinikalta täydelliset tiedot hevosen jalan kunnosta, ja päätettimme ottaa riskin, vaikka varmuutta starttiin pääsystä ei ollutkaan.
Hevosen kotiuduttua Tiitonrannalle Laulumaat ovat olleet yhteydessä hevosesta Niemisen tallille erityisesti Hilden entisen hoitajan kanssa.
– Hevonen oli alussa uudessa tallissaan hiukan arka, mutta kaverin kanssa se on viihtynyt todella hyvin.
Susanna ja Jukka Laulumaa ovat tunnollisesti hoitaneet ”Hilmaa” ja se on startannut tänä vuonna kuusi starttia, joista yksi voitto, yksi kakkostila ja kaksi kolmostilaa.
– Tästä eteenpäin edetään startti kerrallaan ja katsotaan miten jalka kestää.
Hevoset merkitsevät perheelle paljon ja vapaa-ajalla Susanna on kunnostanut mm. länkiä ja muutakin tarvikkeita hän voi korjailla.

Kuva: Toivo, Justiina ja Konsta syöttävät porkkanaa mielellään ”Hilmalle”.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...