Uutiset
Pissaavan pojan luota Euroopan parlamenttiin

Pissaavan pojan luota Euroopan parlamenttiin

Lukiolaisten perinteinen kevätpyrähdys Brysseliin sujui tänäkin vuonna erittäin hyvin, lukuunottamatta yhtä roskiin tippunutta puhelinta – joka saatiin takaisin – sekä varastettua puhelinta – ei saatu takaisin – sekä pieniä pintanaarmuja joita tuli kun haapajärviset innostuivat temppuilemaan kaupungin vilinässä. Sää suosi ryhmäläisiä koko reissun ajan: Aurinko paistoi, eikä toppatakkia ehtinyt kaivata vasta kun Oulun lentokentälle saavuttaessa.
Bryssel on niin sanottu Euroopan unionin pääkaupunki, jossa sijaitsee EU:n tärkeimmät toimielimet. Bryssel-ryhmä pääsi Euroopan parlamentissa tapaamaan Anneli Jäätteenmäen, joka ehti tapaamaan lukioryhmän vaikka oli koko aamun istunut äänestämässä asioista.

”Virallisia” vierailukohteita oli parlamentin lisäksi Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto, Euroopan komissio, NATO:n päämaja jossa opiskelijat kuulivat NATO:n poliittisesta sekä sotilaallisesta ulottuvuudesta. Eurooppa-koulussa ryhmä vieraili ensimmäistä kertaa, ja siellä Haapajärveltä lähtöisin oleva Janne Salmela kertoi koulusta ja omista kokemuksistaan Brysselissä opettajana.
Eurooppa-koulussa oppilaat ovat lähestulkoon vain niitä, joiden vanhemmat työskentelevät EU:lle. Suomalaisilta ei siis voinut koululla välttyä – Brysselryhmä kävi tutustumassa lukioikäisten suomalaisten nuorten oppituntiin.

Vaikka Bryssel vaikuttaakin olevan täynnä vain EU:ta, kävelemällä kaupungissa ympäriinsä sieltä löytyi myös paljon muuta. Ensimmäisenä kokonaisena päivänä ryhmä tutustui Gare du Midi -aukion viikonloppumarkkinoihin, virallisen ohjelman jälkeen oli aikaa shoppailla kaupungissa ja totta kai suklaata löytyi melkein joka paikasta. Suklaa ja vohvelit, niiden voimin ryhmäläiset jaksoivat jatkaa vaikka jalat olivat turvonneet ja rakoilla kaikesta siitä kävelyn määrästä.
Tietysti oli pakollista nähdä Manneken Pis – pissaava poika ja hänen siskonsa Jeanneken Piss – pissaava tyttö. Monista kaupoista löytyi pissaavaa poikaa pienoiskoossa, sekä myös luonnollisessa koossa esimerkiksi suklaasta tehtynä.

Haapajärven lukio teki matkan yhteistyössä Oulun eteläisen EU-tietokeskuksen kanssa. Opiskelijat sekä mukana olleet opettajat saivat uusia kokemuksia sekä paljon uutta tietoa niin Brysselistä, EU:sta kuin NATOSTA:kin.

Kuvassa matkalaiset näköalatasanteella. Seuraavassa lehdessä lisää kuvia lukiolaisten matkasta.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...