Uutiset

Uuteen uimahalliin muhkea tuki

Haapajärven kaupunki sai uuden uimahallin rahoitukseen peräti 900ı000 euron tuen tälle vuodelle. Uimahallinhankkeen työryhmä kokoontuu heti perjantaiaamuna ratkomaan, mihin uusi uimahalli rakennetaan.
– Rahoitusta on haettu nykyiselle paikalle, mutta meidän pitää nyt miettiä muutkin vaihtoehdot, toteaa sivistysjohtaja Veijo Tikanmäki.
Uimahallin rakentamispaikaksi on ehdotettu Ronkaalan urheilualuetta, jossa halli tulisi jäähallin viereen. Tikanmäki lupaa, että päätös tehdään vielä huhtikuun aikana, jotta suunnitelmat päästään tekemään valmiiksi. Rakentaminen pitää aloittaa vielä tämän vuoden aikana.
Uuden uimahallin paikka sanelee myös sen, kuinka pitkää vanha uimahalli on käytössä. Jos paikaksi tulee Ronkaala, vanhassa hallissa voidaan polskia uuden valmistumiseen saakka.
Uuden uimahallin rakentamiseen kuluu noin vuosi eli se avataan yleisölle vuoden 2016-2017 vaihteessa.
Opetus- ja kulttuuriministeriön potista osansa sai myös Oulaisten uimahalli, tasan miljoonan suuruisen avustuksen. Haapajärven uimahallin avustus haettiin alunperin vuodelle 2015, mutta ministeriössä se aikaistettiin. Päätökseen vaikuttanee se, että hallin kunto on heikko ja esimerkiksi lasten allas on ollut poissa käytöstä pari vuotta.

1 Kommentti

  1. RaiRaj1027 16.4.2015

    Uusi uimahalli Ronkaalaan ehdottomasti!

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...