Uutiset

Lämpöyhtiö sittenkin ydinvoimasijoittajaksi

Haapajärven kaupunginhallitus pyörsi tiistai-iltana päätöksensä, jolla se aiemmin esti Haapajärven Lämpö Oy:n lähtemisen  Kaukolämpövoima Oy:n osakkaaksi. Tiistai-illan päätöksen mukaan toiminnan laajentaminen ei sisällä yhtiön toimialalla poikkeuksellisen suurta taloudellista riskiä.
Haapajärven Lämpö Oy lähtee mukaan kaukolämpövoimayhtiöön, joka puolestaan on lähtemässä Suomen voimaosake SF:n mukana sähköntuotantoon.  Käytännössä yhtiö lähtee osakkaaksi Pyhäjoelle rakennettavaan ydinvoimalaan.

Kaukolämpövoima Oy:ssä on paljon sekä pieniä että suurempia lämpöyhtiöitä.
–  Myös Haapajärven Lämpö Oy näki osakkuudessa  mahdollisuuden ilman omaa isoa laitosinvestointia ja ilman henkilöstöresurssien sitomista päästä mukaan sähkön tuotantoon. Se hyödyttää Haapajärven kaupunkia ja kaupunkilaisia merkittävästi tulevaisuudessa, painottaa tavoittamamme Haapajärven Lämpöyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jari Nahkanen (sd).
– Kannattavuutta arvioidessa käytettiin Suomen johtavaa riippumatonta konsulttitoimistoa, jonka laskelmat osoittivat sijoituksen erittäin kannattavaksi.

Lämpöyhtiön toimitusjohtaja Janne Alpua muistuttaa, että Haapajärven Lämpö Oy on nykyään kolmen eri osakkaan omistama osakeyhtiö, jossa kaikkien edut on pyrittävä ottamaan huomioon. Lämpöyhtiön omistuspohja jakaantuu siten, että Haapajärven kaupunki omistaa 64 prosenttia, Haapajärven Saha 26 ja Tiivi oy:n peruja oleva Holding yhtiö NM16 loput 10.
– Tästäkin syystä osakeyhtiön toiminta poikkeaa huomattavasti muista konserniyhtiöistä. Yhtiön päätöksenteossa on otettava huomioon eri osakkaat.

Täysin yksimielisesti ei kaupunginhallitus sijoituslupaa lämpöyhtiölle antanut. Maritta Niska (sd.) jätti eriävän mielipiteensä.
– Mielestäni Lämpö Oy:ssä ei toteuteta yhtiöjärjestystä, ei Haapajärven kaupungin konserniohjeita, eikä Haapajärven kaupungin kaupunki-, elinkeino- ja konsernistrategiaa.
Niska epäilee myös sijoituksen isoja riskejä, jotka loppupeleissä lankeavat kaupungin maksettavaksi.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...