Uutiset
Bioenergiastudio käyntiin

Bioenergiastudio käyntiin

Bioenergiaan on Haapajärven ammattiopistolla satsattu jo vuodesta 2005, kun biodiesellaitos käynnistyi. Vuosien varrella on panostettu lisäksi bio- ja puukaasulaitoksiin ja tutkittu eri energiamuotoja.
Nyt bioenergian tutkimukseen ja kehittämiseen panostetaan entistä tiiviimmin, kun laajapohjainen yhteishanke käynnistyy. Uudessa Haapajärvelle sijoittuvassa  Bioenergiastudiossa ovat mukana ammattipoiston (JEDU) lisäksi, Centria, Nihak ja Oulun Eteläisen instituutti sekä Haapajärven kaupunki.
Yhteistyökumppaneita haetan lisäksi yliopistoista sekä alan yrityksistä.
Tutkimusjohtaja Juha Keski-Rauska painottaa, että Bioenergiastudio tarjoaa etenkin alan yrityksille tuotannon turvallisen testaus- ja kehittämispaikan. Hankkeessa on jo mukana on kaksi alan yritystä, Metaenergia Haapavedeltä ja Bioecomotion Oy Haapajärveltä.
Bioenergiastudio toimii erilaisten hankkeiden kautta. Tutkimusjohtajan lisäksi Bioenergiastudioon palkataan käyttöinsinööri, joka hakuprosessi on parhaillaan menossa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...