Uutiset
Hirsimökeistä saa myös moderneja

Hirsimökeistä saa myös moderneja

Suomalaiset haaveilevat omasta mökistä järvenrannalla. Tämän on huomannut Rauno Vihtari, jolla on 40 vuoden kokemus hirsialalta ja takanaan jo yli 400 omin käsin rakennettua mökkiä.
– Vapaa-aika asuminen lähtee tontin ostosta. Kannattaa harkita ammattiavun käyttöä jo tässä vaiheessa, jotta saa varmasti mieleisensä tontin, Vihtari neuvoo. Itäranta tontit ovat olleet suuressa suosiossa aurinkoisuutensa takia, mutta Vihtari muistuttaa myös tonttien toisesta puolesta: Tontille tuulee usein runsaasti, eikä se siksi ole kesälläkään kovin lämmin auringon paisteesta huolimatta.
Kun tontti on löytynyt, kannattaa tehdä itselleen selväksi mitä vapaa-ajan asunnoltaan haluaa. Haluaako siitä askeettisen, kesäkäyttöisen, kakkoskodin vai jopa kunnon omakotitaloa muistuttavan asunnon. Jo tässä vaiheessa kannattaa kääntyä viranomaisten puoleen selvittämään tarpeelliset lupa-asiat.
– Suomalaisilla tahtoo olla sellainen pieni pelko poliisia ja viranomaisia kohtaan. Rakentajalta tämmöiset pelot pois, Vihtari kehottaa. Mitä aikaisemmin selvittelee rakentamiseen liittyvät asiat, sitä helpompaa se on.
Mikäli järvenrantaan suunnittelee rakentavansa, kannattaa muistaa suunnitella ikkunoiden paikat hyvin.
– Mitä järkeä on maksaa paljon rantatontista, jos mökistä ei näe järvelle, Vihtari ihmettelee.
Vaikka perinteisessä hirsimökissä hirret ovat oikeasti hirren näköisiä, voi saada myös ”modernisoituja” mökkejä. Muotoilu ja värivalikoima on laajentunut paljon, ja varmasti jokainen  löytää itselleen sopivan.

Rauno Vihtari kertoo seuraavan kerran mökeistä ja vapaa-ajan asumisesta sunnuntaina klo 12.40

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...