Uutiset
Kukkaloistoa koko kesäksi

Kukkaloistoa koko kesäksi

Messuilla puutarha- ja pihasuunnittelusta on kertomassa Heidi Hannus, jolla on 24 vuoden kokemus pihasuunnittelusta. Hannus antoi tärkeitä vinkkejä niille, jotka haaveilevat pihansa uudistamisesta.
– Aivan aluksi tarvitaan haave tai unelma, tai sitten jotain tarvitaan, Hannus ohjeistaa. Sen jälkeen pitää selvittää kaavoitusmääräykset sekä vesi- ja energialaitosten määräykset, paikan ilmasto ja siihen sopivat kasvit, rakennettu ympäristö sekä tietysti omat resurssit: Kuinka paljon minulla on laittaa tähän aikaa ja rahaa?
Jokaiseen pihaan toimivia vinkkejä Hannus osaa antaa. Rakennukset kannattaa sijoittaa pihan itä- ja pohjoispuolelle, kun taas lehtipuut etelä- ja länsipuolelle. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon muunmuassa tuulen ja vuodenaikojen aiheuttamat ongelmat: Kaataako tuuli kasvit kumoon, mihin kolata talvella lumet ja mihin sateen jälkeinen kosteus menee.
Mikäli suunnitteilla on esimerkiksi pihan laatoittaminen, kannattaa pysyvien pintojen värit ottaa arkkitehtuurista ja läheisestä ympäristöstä.
Hannus muistuttaa, että se minkä teet, kannattaa tehdä kunnolla. Muista huomioida nykyinen perhekoko, mutta myös mahdolliset muutokset mitä siihen on lähitulevaisuudessa tulossa.
– Mikäli juhlia on tulossa, on hyvä pikavinkki mikäli tahtoo kaunista ja runsasta kukkaloistoa nopeasi: Istuta kukat ohjearvoa tiheämpään, Hannus kertoo.
Kesäisen kukkaloiston lisäksi kannattaa muistaa, että myös ikivihreitä kasveja pihaan kannattaa laittaa saadakseen myös talveksi näyttävyyttä pihaan.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...