Uutiset
Haapajärvelle ensimmäinen eroosiomatto

Haapajärvelle ensimmäinen eroosiomatto

Haapajärven rantapolulle asennettiin perjantaina eroosiomatto. Matto sijoitettiin polun vieressä olevalle penkalle, missä se suojelee rinnettä eroosio-ongelmilta.
– Ilman tätä vesi voisi helpommin huuhtoa rinteen alas, kertoo Suomen Vihertekniikka Oy:n Markku Hirvasoja.
Aiemmin vastaavanlaista tekniikkaa ei ole Haapajärvellä käytetty, mutta isoissa kaupungeissa kylläkin. Suomessa mattoja ei edes valmisteta, ja rantapolun matto saapuikin Saksasta saakka.
Eroosiomaton peittämästä rinteestä tulee myöhemmin varsin kaunis, sillä matto on tehty kahdesta kankaasta, joiden väliin on kylvetty yli kymmenkunta erilaista siemenlajiketta. Hirvasojan mukaan rinteen pitäisi kukoistaa jo parin viikon sisällä, jos säät suosivat.
– Nyt tämän päälle laitetaan vähän multaa ja sitten kastellaan kevyesti. Paikallaan se pysyy maahan painettujen teräskoukkujen avulla, Hirvasoja selventää.
Rantapolkua muokataan nyt varsin ahkerasti. Polulle laitetaan kenttäkiveys sekä istutetaan kosteikkokasveja. Polun pitäisi olla valmis kesäkuun aikana. Hankkeen pääurakoitsija on Niskasen Maansiirto Oy.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...