Uutiset

Lauantaina uimareita vesillä

Sukellusseura Ahti järjestää huomenna lauantaina (27.6.)  Haapajärvellä avovesiuinnin, joka lähtee Hautaperän tekoaltaalta ja päättyy uimahallin kohdille. Perjantaiaamuun mennessä tapahtumaan oli ilmoittautunut kymmenkunta uimaria.
Tämä ei ole kilpauinti, vaan kaikki  lähtevät huumorilla ja reippaalla urheilumielellä ottamaan itsestä mittaa. Uintimatkaa kertyy noin 8 kilometriä.  Lähtö tapahtuu noin kello 10 -11.
– Kahteen ja puoleen tuntiin nopeimmat ovat matkan uineet. Nyt kuitenkin veden lämpötila on kova haaste. Ja jos kovin mutkille ui, matkaa tulee helposti kilometrikin lisää, tapahtuman yhteyshenkilönä toimiva Jukka Haapala arvioi aikataulua.
Uimareilla on perusvarustuksena räpylät, maski ja snorkkeli. Myös märkäpuku on sallittu.
Ahti-uinti on perinteinen tapahtuma, joka nyt halutaan virittää uudelleen ja ehkä entistä laajemmaksi.
– Haastamalla mukaan esimerkiksi triathloneita ja aktiiveja muista sukellusseuroista. Vapaavesiuinteja on aika vähän tarjolla, Jukka Haapala kertoo.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...