Uutiset
Luvassa mahtavia ääniefektejä

Luvassa mahtavia ääniefektejä

Reisjärven harrastajateatteri Retén viimekesäiselle Vieraas maailmas -näytelmän vaikuttavuudelle oman panoksensa toivat hienot ääniefektit.
– Ne tulevat nytkin olemaan mahtavia, efektien osa tulee olemaan paljon suurempi projekti. Ne ovat mukana lähes läpi esityksen, kohta ensi-iltaan tulevan Rakas Karjala -näytelmän äänentoistosta Jari Puurulan avustamana vastaava Juho Kestilä  paljastaa.
– Se vaatii tarkkuutta. Haasteet näköjään kasvavat vuosi vuodelta, hän lisää tyytyväisyyttä äänessään.
Juho Kestilä valmistui kolme vuotta sitten ICT-asentajaksi. Aikaisemmin puhuttiin elektroniikka-asentajista. Nykyisen termin kirjainlyhenne tulee englanninkielisestä ammattinimikkeestä, jonka Juho suomentaa napakkaan tietoliikenneasentaja-muotoon.
– Jo hyvinkin nuorena olin kiinnostunut tietokoneista ja siitä, mitä kaikkea niillä voi tehdä. Siitä kai se lähti myös kiinnostus alan opiskeluun, hän kertoo.

Äänentoisto oli vain pieni polku koulutuksessa, mutta teatterikuviot tuntuvat vieneen miehestä ainakin pikkusormen.
– Jos jostain teatterista töitä tarjottaisiin, en kieltäytyisi, hän muotoilee hymyillen.
– Toistaiseksi kuitenkin harrastan sitä pyyteettömästi. Kunhan saan nauttia mukavasta seurasta ja pääsen rupattelemaan todella mukavan näyttelijäporukan kanssa.
Teatteriharrastuksen Juho löysi isänsä Asko Kestilän ansiosta, kun Kopolan Teatterissa tarvittiin äänimiestä. Vaikka hän kokeekin harjoitusten myötä sisäistävänsä näytelmät samalla lailla kuin näyttelijät rooleihinsa sukeltaessaan, hän mieluummin kuitenkin hoitaa osuutensa taustajoukoissa.
–  Yhteistyö näyttelijöiden kanssa on tiivistä. Ja esitykseen valmistautuessa jännittää aina. Pikku virheitä voi sattua, mutta kun osaa ottaa rennosti, menee hyvin.
– Sekin  on hyvä apu, kun pystyy jakamaan kuorman, hän lisää.
Jokilatvan opiston Reisjärven lasten ja nuorten teatterin Myrsky-näytelmässä yhteistyökumppanina Juholla oli Jouni Tilli.

ICT-asentajaksi Juho Kestilä opiskeli Nivalan ammattiopistossa.
– Koulutuksesta saa monipuoliset perustiedot tietoliikennealan töihin, Juho toteaa  kolmivuotisesta perustutkinnosta.
– Elektroniikan asennus ja huolto, tietoliikennejärjestelmien ylläpito, hän poimii esimerkkejä.
– Tästä ei ole vaikea tie myöskään lähteä sähköasentajaksi. Sen käsityksen sain.
Tietotekniikan ammattikieli on englanti, ja myös matikkapää edesauttaa pärjäämistä.
– Jos ne on hyvät, kannattaa kokeilla, jos ala kiinnostaa, Juho kannustaa.
Kotipitäjästä Reisjärveltä ei toistaiseksi alan töitä ole löytynyt, mutta monipuolisessa kouluavustajankin työssä Juho on viihtynyt hienosti. Jokainen päivä on erilainen.
– Jos Ouluun lähtisi, tai vaikkapa Itä-Suomeen, omankin alan työpaikka ehkä löytyisi, hän miettii.
Viihtymisen puolesta Juho ei kuitenkaan Reisjärveltä minnekään haikaile, täällä kun ovat isä, äiti, sisarukset, kaverit ja harrastukset.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis


Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Haapajärvelle on pitkään toivottu koirapuistoa, ja nyt koiraihmisten toive on toteutunut. Kesän aikana Ouluntien varrelle Venlankadun kulmaukseen on noussut iso verkkoaidalla aidattu alue. Koirapuisto on jaettu aidoilla kahteen alueeseen. Vasemmanpuoleisessa voivat telmiä pienet koirat ja...