Uutiset
Seppä- ja perinnetyöpäivät pyörähtivät käyntiin

Seppä- ja perinnetyöpäivät pyörähtivät käyntiin

Seppä- ja perinnetyöpäivien ensimmäinen päivä Siiponkosken kylä- ja jokikeskuksessa Haapajärvellä on vierähtänyt vilkkaasti. Työnäytösten ja myyntipöytien tarjonnan lisäksi kävijät ovat pääseet myös itse kokeilemaan perinteisiä työmenetelmiä. Timo ja Helinä Räisälä Reisjärveltä eivät kuitenkaan ainakaan vielä olleet innostuneet itse tarttumaan vasaraan.
– Mutta tuoksut ovat tuttuja lapsuudesta. Muistui mieleen, kuinka isä ennen takoi reenjalaksiin rautoja, Helinä kertoi.

Lapsille päivien ohjelmassa on tarjolla muun muassa kylmätaontaa. Nivalalaiset Sami Aho ja Miska Miettunen takoivat sormuksia. Veljekset Antti (6) ja Lauri Lähetkangas (5) puolestaan olivat ehtineet jo takoa itselleen nimikkolevyt kiinnitysnauloineen ja nauttivat ruokalateltassa hyvin ansaittua lounastaan.
– Ohjaajat sanoivat, että näkee, että nämä pojat eivät ensimmäistä kertaa ole vasara kädessä, isovanhemat Raija ja Pentti Lähetkangas myhäilivät tyytyväisinä.
– Onneksi meillä kotona riittää nauloja pojille taottaviksi, Pentti-pappa tuumasi hymyillen.
Seppä- ja perinnetyöpäivät jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina.

Kuva: Nivalalaiset Sami Aho ja Miska Miettunen takoivat ensimmäisenä päivänä sormuksia Urpo Vähäsöyringin opastuksella.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


K-Supermarkettiin uusi kauppiaspari


K-Supermarkettiin uusi kauppiaspari

Haapajärveltä lähtöisin olevat Samuli Ahola (30) ja Viola Kantola (27) aloittavat K-Supermarket Haapajärven kauppiaina marraskuun alussa. Samuli on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja lisäksi hän on valmistunut K-ryhmän kauppiasvalmennuksesta keväällä 2018. Molemmilla on kokemusta...

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...