Urheilu
Timo Lahti kaasutteli speedwaymestariksi

Timo Lahti kaasutteli speedwaymestariksi

Haapajärven Kauniskankaalla ajettiin speedwayn henkilökohtainen SM-finaali. Toisella yrittämällä kisa onnituttiin ajamaan, kun alkuperäinen kisa jouduttiin kuun alussa sateen takia siirtämään. Paikalla oli loukkaantunutta Kauko Niemistä lukuun ottamatta mukana kaikki maamme kärkiajajat.
Alkuerissä parasta vauhtia piti Timo Lahti, joka voitti kaikki viisi ajamaansa erää keräten 15 pistettä. Se riitti toiseksi eniten 14 pistettä ajaneen Mika Lopin kanssa suoraa finaalipaikkaa. Semifinaaliin tiensä selvittivät Teemu Lahti, Niko Siltaniemi, Juha Hautamäki. Kotiyleisön pettymykseksi finaalipaikkaan ajoivat Juha Hautamäki ja Teemu Lahti ja Niko Siltaniemi semifinaalin kolmantena sijoittui kisan viidenneksi ja Aarnio joutui tyytymään kuudenteen sijaan.
Finaalissa Timo Lahti oli odotettu voittaja ja pitkän sairasloman jälkeen Juha Hautamäki nousi toiseksi ennen ensimmäisen SM-mitalinsa hankkinutta Teemu Lahtea. Alkuerissä hyvin ajanut Mika Loppi jätettiin kisan neljänneksi.
Alkuerissä nähtiin myös dramatiikkaa, kun Jiri Nieminen kaatui ensimmäisessä ajamassaan erässä ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalan ja hänen kisa päättyi tähän.

Kotiyleisön edessä Niko Siltaniemi taisteli alkuerissä kaksi erävoittoa ja oli kahdesti toinen ja kerran kolmas. Viidestoista erä oli päivän näyttävin, kun Siltaniemi taisteli maaliviivalla itsensä erävoittoon ennen Tero Aarniota.
Siltaniemen semifinaalista pääsy finaaliin kariutui harmiteltavasti huonoon lähtöön, mutta päivän esitykset näyttivät Nikon kuuluvan maan kärkiajajiin. Viikon päästä Siltaniemi ajaa SM liigafinaalissa Haukkojen joukkueessa, joka taistelee mestaruudesta.
Haapajärven Moottorikerhon nuoret ajajat Niilo Vuolas ja Antti Vuolas esiintyivät kotiyleisölleen lupaavasti ja tulevilla kausilla heidät nähdään varmaan jo kärkikahinoissa mukana, kun kokemusta tulee lisää.
Päivän voittaja Timo Lahti piti kisan radasta, joka oli saatu todella mainioon ajokuntoon. Lahti sanoi kisan olleen vaikea, kun pyörän kanssa piti tehdä säätöjä ja jokaisessa erässä sai taistella loppuun asti erävoitoista. Lahti oli perjantaina vielä ajanut Tanskassa seurajoukkueessa, mutta kerkesi kisaan mukaan, sillä suomenmestaruuskilpailu on arvostettu.
Haapajärven Moottorikerho onnistui hyvin kisan järjestelyissä ja ilahduttavasti yleisöä oli paikalla yli 400.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa

Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa


Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa

Haapajärven Kiilojen Tero Seppoälä voitti rulla-ampumahihdon pikakilpailun SM-kultaa Imatralla käydyissä kisoissa. Seppälä voitti toiseksi tulleen Olli Hiidensalon 30 sekunnin erolla. Lauantain yhteislähtökisassa Tero Seppälä oli viides ja kisan voitti Lahden Olli Hiidensalo. M normaalimatka...


Iltarastit 18.9.


Iltarastit 18.9.

Iltarastit Haapajärvellä A-rata 5.5 km (16): 1) Sauli Päivärinta NiS 39.25…6) Petteri Arovainio Rastiimi 47.36…9) Robert Hyvönen Rastiimi 50.04…12) Tero Kokkoniemi Rastiimi 1.03,40. B-rata 4.3 km (23): 1) Simo Jutila YK 38.20…6) Jorma Koirikivi Rastiim i 47.25…10) Päivi Lassila Rastiimi...


Viikonlopun tulossatoa


Viikonlopun tulossatoa

Suunnistus Iltarastit (Yö) Sievi 31.8. A-rata 5 km : 1) Toni Alasuvanto KJ 26.02…4) Teemu Vedenpää Rastiimi 31.19…12) Johanna Tiitto Rastiimi 39.57 13) Katariina Tiitto Rastiimi 40.41. B-rata 3.2 km: 1) Antti Kangas HU 23.15…15) Alena Ryda Rastiimi 1.00,55 15) Eila Tiitto Rastiimi...