Uutiset
Paloaseman laajennus alkaa syksyllä

Paloaseman laajennus alkaa syksyllä

Haapajärven paloaseman laajennuksen aloittamista kiirehditään vielä tälle syksylle. Paloaseman henkilöstön tiloissa on ollut sisäilmaongelmia, ja ensihoidon henkilöstö on joutunut siirtymään keväällä väistötiloihin terveyskeskukseen.
Paloaseman vanhin puurakenteinen osa, jossa henkilöstön tilat ja toimistotilat sijaitsevat, puretaan kokonaan pois. Tilalle rakennetaan kahteen kerrokseen hieman isommat tilat, sillä henkilöstömäärä on lisääntynyt ensihoidon henkilöstön myötä.
Vanhoista tiloista jäljelle jäävät sauna- ja pesutilat sekä vesitorni.
Kiinteistöpäällikkö Jouni Laajala kertoo, että paloaseman kalusto-osan peruskorjaus ja laajennus siirtyy myöhemmille vuosille kaupungin taloustilanteen vuoksi.
– Ennen paloaseman toista vaihetta meillä on vielä kaksi isoa investointia eli uimahallin rakentaminen ja Karjalahden palvelukeskuksen peruskorjaus.
Vanhan osan purkutyöt maksavat noin 100ı000 euroa. Keskimääräisen neliöhinnan mukaan laskettuna uuden laajennusosan rakentaminen maksaa noin 1,1 miljoonaa euroa.
Jouni Laajala uskoo, että rakentamaan päästään vielä syksyn aikana riippuen tulevan urakoitsijan aikataulusta. Urakkatarjouksia lähdetään pikapuolin pyytämään. Valmiina laajennusosan pitäisi olla ensi keväänä tai alkukesästä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...