Urheilu

Pesä-Kiilat romahti karsintapeleihin

Pöytyä-Pesä-Kiilat 2-0 (7-3, 17-4)

Haapajärven Pesä-Kiilojen miesten ykköspesisjoukkueella oli mahdollisuus runkosarjan päätöskierroksella sunnuntaina Pöytyän Urheiljat viottamalla säilyttää suoraan paikkansa ykkössarjassa ilman karsintapelejä. Pesä-Kiilat lähti hyvin valmistautuneena otteluun, mutta pelin odotettu voitto muuttui surkean esityksen jälkeen murskatappioksi. Pesä-Kiilojen joukkue joutuu kolmen viikon päästä karsimaan sarjapaikastaan suomensarjan kahden lohkofinalistin toista hävinnyttä joukkuetta vastaan.
Pesä-Kiilojen avausvuoro toi joukkueelle ainoan johtoaseman, kun Ville Majava sai tuoda avausjuoksun vapaalla. Kotijoukkue lähti tasoittavalleen yllättävän tehokkaasti ja teki peräti neljä juoksua. Toisessa vuorossa Pöytyä lisäsi johtoaaa kahdella juoksulla ja päätösvuoroon lähdettäessä oli taululla 7-1 johto kotijoukkueelle. Pöytyä pelasi HP-K:n viimeisen vuoron varman päälle ja vain kaksi kavennusjuoksua Pesä-Kiilat kykeni tekemään Joonas Rajalan ja Jani Pylkän lyönneillä.

Pöytyän jaksovoiton jälkeen Pesä-Kiilojen pukukoppikäynnin jälkeen piti ryhdistäytyä, mutta Pöytyä takoi käsittämättömän 15-0 johdon toisen vuoron alkuun. Pesä-Kiilojen joukkueen ulkopeli on toiminut koko kauden suhteellisen varmasti, mutta nyt kauden tärkeimmässä pelissä kenttä vuoti kuin seula.
Toisessa vuorossa Pesä-Kiilat sai jakson ainoat neljä juoksuaan, mutta taistelutahtoinen kotijoukkue pääsi tuulettelemaan iloisena sarjapaikan tuomaa suurinumeroista voittoa. Pöytyä voitti ottelun kolmostilanteet peräti 32-14, joka osoittaa joukkueen sisäpelin paremmuuden.
Pöytyän pelinjohtaja Juhani Rannikko oli tyytyväinen, kun tärkeässä pelissä varsinkin sisäpeli oli kauden parasta. Pesä-Kiilojen pelinjohtaja Erno Hautamäki oli ihmeissään joukkueensa ala-arvoisesta esityksestä, vaikka pelin piti olla merkitykseltään kauden tärkein.

Pesä-Kiilojen ykköspalkittu oli kakkospolttaja Ville Majava, joka löi kunnarin ja yhden tavallisen ja toi kaksi juoksua. Ykkösvahti Sampo Nieminen oli kakkospalkittu hyvien vaihtolyöntiensä ansioista. Pöytyän ykköspalkittu Marlo Jaakkola löi 1+9 juoksua ollen kentän paras.
Pesä-Kiilojen joukkue joutuu nyt odottelemaan kolme viikkoa ensimmäistä karsintapeliä ja kun joukkueen pelaajat ovat hajallaan ja Antti Kiiskinen, Riku Niemi, Altti-Jussi Ronkainen, Veli-Matti Sigvart ja Patrik Wahlsten pelaavat tällä hetkellä Sotkamon A-ja B-junnujen SM-sarjan mitalipelejä, joka vaikeuttaa Pesä-Kiilojen yhteisharjoitusten pitoa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa

Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa


Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa

Haapajärven Kiilojen Tero Seppoälä voitti rulla-ampumahihdon pikakilpailun SM-kultaa Imatralla käydyissä kisoissa. Seppälä voitti toiseksi tulleen Olli Hiidensalon 30 sekunnin erolla. Lauantain yhteislähtökisassa Tero Seppälä oli viides ja kisan voitti Lahden Olli Hiidensalo. M normaalimatka...


Iltarastit 18.9.


Iltarastit 18.9.

Iltarastit Haapajärvellä A-rata 5.5 km (16): 1) Sauli Päivärinta NiS 39.25…6) Petteri Arovainio Rastiimi 47.36…9) Robert Hyvönen Rastiimi 50.04…12) Tero Kokkoniemi Rastiimi 1.03,40. B-rata 4.3 km (23): 1) Simo Jutila YK 38.20…6) Jorma Koirikivi Rastiim i 47.25…10) Päivi Lassila Rastiimi...


Viikonlopun tulossatoa


Viikonlopun tulossatoa

Suunnistus Iltarastit (Yö) Sievi 31.8. A-rata 5 km : 1) Toni Alasuvanto KJ 26.02…4) Teemu Vedenpää Rastiimi 31.19…12) Johanna Tiitto Rastiimi 39.57 13) Katariina Tiitto Rastiimi 40.41. B-rata 3.2 km: 1) Antti Kangas HU 23.15…15) Alena Ryda Rastiimi 1.00,55 15) Eila Tiitto Rastiimi...