Blogit
Unelmilla on siivet

Unelmilla on siivet

Olen tänä kesänä pysähtynyt useaan kertaan ihan huomaamattani pohtimaan, sitä mistä kumpuaa ihmisten ilo ja tyytyväisyys tai se, että niitä ei ole ollenkaan sinun elämässä? Mistä tällainen kysymys sitten on noussut mieleeni, sitä en tiedä oikein itsekkään.

Ehkä tämän kesän sateinen sää on herättänyt kysymyksen. Olen nimittäin seurannut mielenkiinnolla sitä, miten ihmiset ovat suhtautuneet suhteelliseen kylmään runsassateiseen kesään. Itse olen ollut tyytyväinen kesään siinä mielessä kun ei ole ollut liian kuuma. Voin kertoa, että olen melkein nauttinut siitä kun sataa. Toki minullakin on sellaisia päiviä, että sade ärsyttää. Ei se kaikissa olosuhteissa tunnu kovin hyvältä, mutta pääosin ei ole kyllä ollut valittamista. Joskus kaatosade voi tuoda iloa tai ainakin koomisia tilanteita, ainakin minun elämään, ja niistä yleensä nautin.

Toisaalta oma elämäntilanne on sellainen, olen miettinyt paljon omaa tulevaisuutta ja, sitä mitä haluaisin tehdä. Ennen kaikkea olen joutunut liikuntarajoitteestani johtuen pohtimaan sitä, mitä pystyn tekemään Tämän tosiasian kanssa eläminen ei todellakaan ole niin yksinkertaista, kuin ehkä joku kuvittelee. Sillä minäkin olen vain ihminen, jolla on tunteita. On toiveita, haaveita, unelmia, iloa, surua, tuskaa ja kaipausta ihan, niin kuin teillä kaikilla rakkaat lukijani varmasti on. EI kuitenkaan ole, niin yksinkertaista, esimerkiksi saada opiskelupaikkaa, muuttaa pois kotoa ja opiskella unelmaammattiin.

Ny jo olen huomannut, että tulevaisuudensuunnitelmiani epäillään melko paljon ja pidetään jopa mahdottomina. Itsekin näiden epäilyjen keskellä usein mietin, että onko tässä mitään järkeä, varmasti pääsen helpommallakin! Kaikesta huolimatta päätän nyt yrittää, vaikka tiedän, että jossain vaiheessa tulen lyömään päätä niin sanotusti seinään ja otan takapakkia, mutta siihen ole valmis. Onneksi on ystäviä, jotka jaksavat tällaisten hetkien tullessa kannustaa ja kantaa.

Yritän viestittää tässä sitä, että elämässä on haasteita pieniä tai suuria. Usein niistä selviämiseen tarvitaan asennetta, esimerkiksi nyt sateisena kesänä tai jossakin vaikeassa elämäntilanteessa. Missään tapauksessa asioiden kanssa ei kannata jäädä yksin. Elämä ja ihmiset kantavat ja usein unelmillakin on siivet. Lopulta kaikki asiat menee niin kuin on tarkoitettu.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...